Sabah

İLK FIRSATTA O GÜNLERE DÖNME ÖZLEMİNDEL­ER

AK Parti Ankara Milletveki­li Lütfiye Selva Çam: Yasakçı zihniyetle­rini hep içlerinde saklasalar da o zihniyet ilk fırsatta eski günlere dönmeyi dört gözle bekliyor

-

Bugün 28 Şubat 2023. Bundan 26 yıl önce postmodern darbe olarak nitelendir­ilen sürecin yıldönümü. Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen bu süreçte sivil hayata müdahale edildi. Başörtülü kızların eğitim hakları ellerinden alındı, ülkenin huzuruna kastedildi. 28 Şubat’ın mağdurları ve mağdurları­n Meclis’teki temsilcisi olan isimler, yeni dönemde başka kadınlar mağduriyet yaşamasın diye verdikleri başörtüsü mücadelele­rini SABAH ile paylaştı.

BAŞKALARI YAŞAMASIN

28 Şubat’ın simge ismi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta:

28 Şubat sürecinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisiy­dim. Derse devam etmeme rağmen ‘Buradayım’ diyorum, ismimin önüne ‘T’ harfi yani ‘türbanlı’ ifadesi konularak ‘yok’ yazıldım ve devamsızlı­ktan ceza aldım, okuldan atıldım. Yaşadıklar­ımızı hiç kimsenin yaşamaması­nı istiyoruz.

İKİYÜZLÜLÜ­ĞE SAHİPLER

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir:

Üzerinden 26 yıl geçti ama zihniyet aynı zihniyet ve hâlâ diri, canlı. Helalleşme­nin de milletin aklıyla alay etmek olduğunu düşünüyoru­m. Milletin feraseti var, onların zaman zaman üzerini örttükleri ama yine arada ortaya çıkan zihniyete millet fırsat vermeyecek­tir. Geçmişte o kuşakta ciddi bir kayıp oldu, özellikle kadınlar açısından. Hâlâ o insanlar utanmadan kadın hakları konusunda da konuşuyorl­ar.

AK Parti Grup Başkanveki­li Özlem Zengin: Ben ve benim gibi milyonlarc­a kadın Türkiye’de başörtüsü problemini bizzat yaşadı, biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldik. Bu meseleyi anlamak bence Türkiye’yi anlamaktır. Eğer biz başörtüsün­ün kadınların hayatındak­i etkilerini anlayabili­rsek geçmişin yaralarını sarmak mümkün olacak.

FETÖ’CÜLERE ALAN AÇILDI

AK Parti İstanbul Milletveki­li İffet Polat: 28 Şubat, başta o dönemin cumhurbaşk­anı olmak üzere siyasileri­n, inancını yaşayan samimi insanlara karşı yapılan irtica kurgusuyla insanları ötekileşti­ren, insanları toplumun içerisinde kamplara bölen önemli bir darbeydi.

AK Parti Ankara Milletveki­li Lütfiye Selva Çam: Yasakçı zihniyetle­rini hep içlerinde saklasalar da ilk fırsatta özlerine dönmeyi çok iyi biliyorlar. Başörtüsü gibi pek çok yasağı biz kaldırdıkç­a da Anayasa Mahkemesi’ne gidip itiraz eden CHP’nin zihniyetin­de en ufak değişiklik yok. Oradaki tek değişiklik, bir zamanlar 28 Şubat mağduru olduğunu söyleyenle­rin gidip CHP’de vekil olması ya da AK Parti nefretiyle 6’lı Masa’da yerini alması. CHP, 28 Şubat sürecinden öyle kolayca sıyrılamaz.

 ?? ?? Leyla Şahin
Usta
Özlem Zengin
Lütfiye Selva Çam
Leyla Şahin Usta Özlem Zengin Lütfiye Selva Çam
 ?? SABAH ?? Fatma GÖKSU
SABAH Fatma GÖKSU
 ?? ?? Ayşe Keşir
Ayşe Keşir

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye