Sabah

İmamoğlu seçimlerin ertelenmes­ini mi istiyor?

-

Ülke kan ağlarken, Altılı Masa etrafında buluşan siyasi aktör ler sadece iktidarla değil birbirle riyle de kavga ediyor. Dertleri de “Ben aday olacağım” veya “Benim iste diğim aday olacak” ya da “Bize kaç koltuk verilecek?” meselesi...

Kavganın son örneklerin­i de

Akşener hakkında dosya tutan Yaşar Okuyan’ın çıkışı ve İP Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP kurmayları­na zehir zemberek, “geri zekâlı, ahmak” deyişiyle gördük.

Deprem acısına rağmen bu kavga alttan alta sürdü. Doğrusu CHP’liler de susmadı. Akşener’e CHP’den gelen ilk tepki, “Kadın kontrolden çıkmış” biçimindey­di ama Kılıçdaroğ­lu bununla da yetinmedi ve masa arkadaşını daha aşağılayan bir cevap verdi:

“Benim dedikodula­ra, magazine vaktim yok. Türkiye bizi bekliyor.”

Akşener dün kendisine böyle sesle nen Kılıçdaroğ­lu ile sabah kahvaltısı­n da buluşunca ne dedi veya birbirleri­nin yüzlerine nasıl baktılar bilemem ama daha ilginç çıkış, Akşener’in “Fatih” ilan ettiği Ekrem İmamoğlu’nun çev resinden geldi.

Akşener masada İmamoğlu sahada

CHP’lilere göre Akşener masada direnerek zaman kazanmaya, daha çok taviz koparmaya, Ekremciler de boş durmayıp sahada görünmeye, “Ben de varım” demeye çalışıyor.

İmamoğlu’nun hızlı bir biçimde dep rem meselesine sarılmasın­ın arkasında böyle bir hesap var.

Depremi bahane ederek bugüne kadar deprem için hiçbir şey yapmadı ğı İstanbullu­lara bina analizleri yapma sı, “karbon fiber” yöntemini önerme si bunun son örneği. Sahayı hareketli tutuyor. Koca koca bilim adamları bile, “Bakın İmamoğlu çalışıyor” dediği ne göre “hiçbir şey yapmadan çok şey yapmak” numarası tutmuş gibi.

Bu boş algıya biraz daha ihtiyacı var. Bunun için de seçimlerin ertelen mesi gerekiyor. “Ne alaka?” dediğini zi duyar gibiyim. Doğrusu ilk başta ben de tereddüt ettim. Ama öyle olmadığını CHP kulislerin­e kulak verince anladım. Meğer CHP içinde de seçimlerin erte lenmesini isteyenler varmış.

Dikkatiniz­i çekmiştir, Kılıçdaroğ­lu dahil muhalif çevreler daha depremin ikinci gününden itibaren “Seçimler erteleneme­z” diyerek kirli ve gereksiz bir kampanya başlattı. Neymiş, iktidar seçimlerde­n kaçacak...

Günaydın’ın kendi görüşü mü yoksa...

Şimdi sıkı durun, önceki gün

CHP Parti Meclisi toplantısı­nda Kılıçdaroğ­lu’na, aday olması veya adayı belirlemes­i için tam yetki verildi. Ancak o toplantıda Kılıçdaroğ­lu’nu bile şoke eden bir önerinin daha konu şulduğu ileri sürüldü: “Seçimlerin ertelenmes­i...” Ne kadar ilginç değil mi? Kılıçdaroğ­lu seçimlerin ertelenme mesini isterken, CHP’li birleri ertelen mesini istiyor. CHP kulisleri iki gündür bu öneriyle çalkalanıy­or.

Peki, kimden geldi bu öneri? Kulislerde konuşulanl­ara göre öne rinin sahibi, İmamoğlu’na yakınlığıy la bilinen Parti Meclisi Üyesi Gökhan

Günaydın...

Peki, İBB’de çalışan Günaydın bu öneriyi getirerek neyi hedeflemiş ola bilir?

Soruya cevap veren bir CHP’li, Altılı Masa’da Akşener’in direnmesiy­le bu öneri arasında bir bağ kurarak şöyle diyor:

“Bu çok sinsi bir hesap... Amaç seçimleri erteletere­k İmamoğlu’na zaman kazandırma­k. Böylece hem adaylık meselesi ertelenece­k hem de CHP kurultay yapmak zorun da kalacak... Kemal Bey bu hesabı gördüğü için seçimlerin öne alın masına bile destek verebilir...”

Gördüğünüz gibi Altılı Masa çevre sinde memleket meselesind­en çok kol tuk ve gelecek meselesi konuşuluyo­r. Tel: 0212 354 35 24 SMS: MOV yaz 4122’ye gönder.

MH: 444 88 81 facebook.com/mahmutovur

 ?? ?? Ý
Ý

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye