Sabah

Acılar siyaset tartışmala­rının üzerindedi­r!

- MXUDW ÖZBOSTAN

Depremin yaralarını sarmak için ülkemiz 7’den 70’e adeta seferberli­k ilan etti. Her gün milyonlarc­a insan depremzele­re moral vermek, umut olmak için varını yoğunu ortaya koyuyor… Bir yola taş düşse elleriy le kazıyorlar açmak için… Bir yemek kazanını karıştırma­k için 3 kişi tutuyor dev kaşıkları... Enkaz altındaki vatan daşı kurtarmak için vinçleri kullanan lar yemek yemeye bile zaman bulamı yor… Asker, polis, bekçi, doktor, hemşire, savcı, hakim varını yoğunu ortaya koyuyor. Çocuklar kumbaralar­ını kırıyor... Kedile ri kurtarmak için bile devlet helikopter kaldırıyor. Daha neler neler... Bölge her gün sallanıyor, binlerce bina yıkıldı bir-iki değil bin... Bu bir seferberli­k halidir... Güvenlik meselesidi­r... Ama gelin görün ki bir yan dan da içimizdeki kötü insanlarla uğra şıyoruz. Oturup klavye başında günlerdir sallayan insanların ne deprem umurlarınd­a ne de yitip giden hayatlar. Meseleyi seçime getirmek, depremi yaşayan ve o bölgede hayatların­ı sürdürmek zorunda olan insanlara yapılan en büyük ayıptır... Seçim sandığı önünüze geldiği zaman gidin oyunuzu verin, size karışan mı var? Şu an seçim kampanyası içinde değil, büyük bir felaketin ortasınday­ız.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın bu hafta evinde oynadıklar­ı erteleme maçlarında güzel görüntüler vardı. Duygusal anlar yaşandı. Lakin bir grup tarafından organize şekilde ezber letilmiş protesto sesleri, yanan yürek lere, 13 milyon insana yapılmış saygı sızlıktı... Sporun gücü o kadar büyük ki günlerdir her kesim kenetlendi.

Devletin milletine, vatandaşın da devletine ihtiyacı var... Böyle bir zamanda bir ayrışma içine girmek, taraf olmak, acılara acı katar. Acılar siyaset tartışması­nın üzerindedi­r. Kulüpler Birliği 19 başkanın imzasıyla doğru bir açıklama yapmıştır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye