Sabah

Tezahürat budur, hadi söyle!

- SALİH

Taraftarlı­k, doğası itibarıy la “tarafız” olmayı kaldırmaz. Taraftarla­r arasında da nifak veya ikilik olmaz.

Tamam, kimi maçlarda taraftarla rın bir kısmının “yuh” çektiği futbolcu yu, bir kısmı alkışlar, fakat bu katego rik değildir.

Gelgelelim, işin içine siyaset girdi mi her şey değişir! Futbol her şeyden evvel hayatın gailesinde­n kaçıp sığın dığımız liman olmaktan çıkar.

Oysa taraftarlı­k ideolojiye, parti zanlığa, etnisiteye, mezhebe, dine, dile, sosyal sınıfa, mahalleye bakmak sızın forma aşkı motivasyon­uyla gol yiyince hep birlikte üzülmek, gol atın ca da havalara uçmaktır.

O kadar ki...

Mesela, “AK Parti bütün oyla rı alsa da yüzde 90 alsa da, 2023’te onu ordan indireceği­z; iç savaş ola cak gerekirse, ama yapacağız!..” diyen sosyal medyadaki o genç çeri ile “Erdoğan’a canım feda!” diyen bir genç birbirleri­nin siyasi görüşünden habersiz şekilde renklerine âşık olduk ları takımın attığı golün ardından sevinç içinde sarmaş dolaş olurlar. Taraftarlı­k böyle bir şeydir.

Peki, araya siyaset girince nasıl olacak bu iş?

Gazetemizi­n başyazarı 0HKPHt %arlaV’ın ifadesiyle, “deprem yağ macılarınd­an hiçbir farkı olmayan bir avuç provokatör­ün” yaptığı “saygısız lığı” gördük işte taraftarla­rın büyük bir kısmı ıslıkla protesto etti.

Fakat, “fondaş medya” ıslıkları duymazlıkt­an gelip ‘Ulan’lı o edepsiz tezahüratı köpürttü.

Amaç belli: “Yaratıcı yıkıcılık” için “altlık” yapmak.

Bu amaç uğruna, HDP’li 3HrYLn %XlGan Beşiktaşlı, FETÖ’cü Hakan Şükür de Fenerli oldu.

Algı operatörle­ri çakalların en kolay taklaya getirdiği iki zümre var: Biri Z kuşağı, diğeri taraftarla­r. Taraftarlı­k zaten rasyonalit­enin bit tiği yerde başlar.

Uzun lafın kısası: Siyaseti tribün lere taşımak, aynı takımın taraftarla­rı arasına bile “nifak bombası” koymak tan başka bir şey değildir.

Nifak bombası patladı mı da sonuçları hiç belli olmaz.

Polis naçar müdahale etmeye baş layınca “fondaş medya” anında “Her gün bir polis intihar ediyor” diye manşetler atar.

Müstevli taşeronu bilumum örgüt ler de sahada yerini alır.

Yeni sürüm Can’cıklar da yurtdı şı hesapların­dan, “Polis taraftarla­rın üzerinden TOMA’larla geçiyor. Gidip bir TOMA’nın altına yatacağım...” yollu tweet’ler atarak kaosa benzin döker!..

Maksat Türkiye’yi çıktığı bağımsız lık yolundan döndürmekt­ir.

Bu filmi tekrar vizyona sokmak isteyenler­in dikkatini çekmek iste rim: F tipi polis de pek kalmadı, artık muvazaa olmaz.

Halktan yüzde 90 onaylı bir ikti darı zorla indireceği­ni söyleyen o zıpır gibi kimsecikle­r içmeden sarhoş olma sın. Fare bile rakı içtikten sonra, “O kedi buraya gelecek” diye racon kes miş, ona göre.

Agâh ol, cehalet sarhoşu olma! Hangi takımın taraftarı olursan ol, hangi siyasi partiye oy verirsen ver, Türkiye’nin birliği, dirliği ve yarınları için hadi haykır:

“Tribünlerd­e siyaset istemiyoru­z!”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye