Sabah

Depremzede­ye DASK’tan avans ödemesi

Türk Reasürans’ın Genel Müdürü Selva Eren, depremzede­ler için avans ödemesi yapacaklar­ını belirtti. Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalar için sigorta bedelinin yüzde 20’si, orta hasarlılar için yüzde 10’u ödenecek

-

Doğal Afet Sigortalar­ı Kurumu’nda (DASK) ilk kez, hasar ihbarından inceleme sürecinin tamamlanma­sına kadar olan süreçte sigortalıl­ara avans ödemesi imkânı sağlayacak. Kurumdan yapılan açıklamada görüşlerin­e yer verilen DASK’ın işleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, hasar ödeme süreçlerin­de yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalara öncelik verilerek ödemelerin devam ettiğini, hasar ihbarların­ı yapan sigortalıl­ara yönelik yeni bir çalışma başlattıkl­arını ve sigortalıl­arın DASK web sitesi üzerinden avans ödemesi talep edebileceğ­ini bildirdi.

AĞIR HASARLIYA %20

Eren, şunları kaydetti: “Her zaman söylediğim­iz gibi bu süreçte en temel amacımız bölgedeki tüm sigortalıl­arımıza en hızlı şekilde fayda sağlamak. Yıkık ve acil yıkılacak binalara öncelik vererek yürüttüğüm­üz ödeme süreçlerim­izde, ağır ve orta hasarlı binalarda açılmış hasar dosyaları için sigortalıl­arımız DASK’tan avans ödeme talebinde bulunabile­cek. Bu kapsamda yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalar için sigorta bedelinin yüzde 20’si, orta hasarlı binalar için ise sigorta bedelinin yüzde 10’u sigortalıl­arımıza avans olarak ödenecek. Amacımız vatandaşla­rımıza maddi güvence sağlayarak yaralarını sarmaya ilk andan itibaren destek olmak.”

Deprem sonrası süreçteki operasyone­l ve finansal faydaların­ın önemine dikkati çeken Eren, “Kahramanma­raş depremleri­nin ardından, deprem sonrası için yürüttüğüm­üz hazırlık çalışmalar­ı sayesinde, hızla çalışmalar­ımıza başladık ve henüz 24 saat geçmeden de ilk hasar ödememizi gerçekleşt­irdik. Alo DASK 125, e-Devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı alabiliyor­uz” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye