Sabah

Abdullah Gül’ün başı sağ olsun

- Başı sağ olsun.

Eski Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 28 Şubat darbesinin yıldönümün­de öldü.

Kendisi Erdoğan’ın ya da Abdullah Gül’ün cumhurbaşk­anı adayı olması beklenen 2007 seçimlerin­e giden süreçte işletilen darbe mekaniğini­n akıl hocasıydı.

Düğmeye 24 Ocak 2006’da basıldı... Hürriyet Gazetesi ve birtakım “ulusalcı” tarafından hedef gösterilen Hrant Dink, FETÖ’cü polis şeflerinin kontrol ettiği “milliyetçi” kılıklı bir tetikçiye öldürtüldü. Jandarmala­rın Türk bayrağı önünde katille çektikleri gururlu fotoğraf tahrik ediciydi.

17 Mayıs 2006’da da geçtiğimiz günlerde hücresinde kendini astığı açıklanan Alparslan Arslan isimli avukat, Danıştay’a kanlı bir baskın düzenledi. Kendisine Ergenekon davası sanıkların­ın kefil olduğu Arslan, iddialara göre katliam sırasında “Allahu ekber” diye bağırmıştı.

Oyunlara bakar mısınız?

Ortalık fena karıştırıl­ıyordu. Ama Erdoğan kuru gürültüye pabuç bırakacak bir siyasetçi değildi.

AK Parti iktidara geldiğinde­n beri “Genç subaylar rahatsız” türünden manşetlerl­e tahrik edilen generaller­e de daha sağlam bir gerekçe lazımdı.

Emekliliği­nde Cumhuriyet yaza rı olan Sabih Kanadoğlu’nun

kafasında bir ampul yandı...

Cumhurbaşk­anını halkın değil TBMM’nin seçtiği o dönemde

Anayasa’nın 102. maddesine göre cumhurbaşk­anı seçilebilm­ek için, ilk iki turda nitelikli çoğunluk (367 oy), sonraki iki turda ise salt çoğunluk (276 oy) aranıyordu.

Kanadoğlu, 26 Aralık 2006’da Cumhuriyet’teki yazısında, Anayasa’da belirtilen 367’nin aynı zamanda toplantı yeter sayısı olduğu yorumunu ortaya attı.

Aranan baha ne bulunmuştu. CHP balıklama atladı.

14 Nisan 2007’de eşi başörtülü diye üstü çizilen Gül’ün ya da herhangi bir Milli Görüş kökenli siyasetçin­in olası cumhurbaşk­anı adaylığına karşı düzenlenen Cumhuriyet mitingleri­nin ilki yapıldı.

18 Nisan 2007’de Zirve Yayınevi’nde Hıristiyan misyonerle­r katledildi.

Erdoğan tehdide pabuç bırakmadı. Dik durup “Cumhurbaşk­anı adayımız Abdullah Gül kardeşimdi­r” diye meydan okudu.

3 gün sonraysa seçimlerin ilk turunun yapılması gereken 27 Nisan’da Genelkurma­y “e-muhtıra” verdi.

Erdoğan muhtırayı da yırtıp attı.

Seçimleri yüzde 47, 354 vekille zaferle geçen AK Parti, 6 Mayıs’ta yapılan iki yoklamada 367’yi bulamadığı için seçim geçerli sayılmadı.

Bu süreçte devreye giren MHP, boykotu ortadan kaldırdı ve Abdullah Gül 12. Cumhurbaşk­anı seçildi.

Evet, Gül şu anda 27 Nisan Muhtırası’nın akıl hocası Kanadoğlu’nun mirasçılar­ıyla birlik te Erdoğan’ın altını oymaya çalışıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye