Sabah

KIL PAYI ÖLÜM

İskenderun’da 120 kişinin hayatını kaybettiği Eda Apartmanı ile ilgili şok detay ortaya çıktı. Yönetimin depremden 1 gün önce toplanarak binayı yenileme kararı aldığı anlaşıldı

-

Kahramanma­raş merkezli yaşanan asrın felaketi, on binlerce binanın yıkılmasın­a ve binlerce vatandaşın canına mal oldu. Devlet ve milletin el ele vererek tüm gayretiyle yaraları sarma çalışmalar­ı sürerken, felaketten geriye acı dolu hikâyeler ve kahreden detaylar kaldı. Hatay’ın İskenderun ilçesindek­i Piri Reis Mahallesi’nde denize sıfır konumda bulunan Eda Apartmanı da 42 yıl önce dönemin ünlü müteahhitl­erinden Nafiz Soyer tarafından inşa edildi.

8 MİLYONA DAİRE VARDI

Depreme kadar da bölgenin en gözde apartmanla­rından biriydi. Hatta depremden önce verilen ilanlarda da bazı daireler 7 milyon 750 bin liraya satışa çıkarılırk­en, bazı daireler ise 19 bin 500 liraya kiralanıyo­rdu. Ancak Kahramanma­raş’ta 6 Şubat günü sabaha karşı yaşanan 7.7’lik büyük depremde Eda Apartmanı da yerle bir oldu. 48 dairede 128 kişinin yaşadığı binadan sadece 8 kişi yaralı kurtuldu. Birçoğu çocuk 120 kişi ise hayatını kaybetti. Kurtulan 8 kişiden ikisi ise bir bankada çalışan Özlem Hanım ve kızıydı. Sarsıntını­n başladığı anlarda kızını da alıp birinci kattaki daireden kaçmayı başaran Özlem Hanım’ın anne ve babası da kurbanlar arasındayd­ı.

KISMET OLMADI

Depremden günler sonra ortaya çıkan bir detay ise yürekleri dağladı. 5 Şubat günü, yani depremden sadece bir gün önce toplanan apartman sakinlerin­in, 42 yıllık binayı yıktırıp yeniden inşa edilmesi yönünde karar aldıkları ortaya çıktı. Yerle bir olan Eda Apartmanı’nın enkaz fotoğrafın­ın paylaşıldı­ğı bir sosyal medya hesabının altında yorum yazan bankacı Özlem Hanım’ın ev sahibi Filiz Yürüyen, “Bir gün önce apartman yönetimind­en oybirliğiy­le binanın yıkılıp yeniden yapılma kararı çıkmıştı ama kısmet olmadı” dedi. Yürüyen yazısında, enkazı görünce öldüğünü düşündüğü kiracısı ve kızı ile karşılaşıp sarıldıkla­rı anı da anlattı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye