Sabah

İnsanlarım­ıza bir nefes olalım

-

=or günlerden geçtik, geçiyoruz. İlk andan beri Türk milleti olarak büyük bir dayanış ma içinde hareket ettik. .imimiz bilfiil kurtarma çalışmalar­ına katıldı, kimi miz yardım kampanyala­rını destek ledi, kimimiz depremzede vatandaşla­rımıza duaları ile destek verdi. Gözümüz de yaş kalmadı desek yeri dir. Yaşadığımı­z felaket öyle büyük ki... Depremin üstünden 22 gün geç miş olmasına rağmen yaralar sarılmaya devam ediyor ve görünen o ki milletçe bu günleri özellikle manevi ola rak atlatmamız kolay olmayacak. Ne yazık ki maddi olarak da bölge halkının büyük desteğe ihtiyacı var. Kilometrel­erce alanda kalıcı konutların hızla inşa edilmesi gerek liž Devlet on binlerce konut için düğmeye bastı... Karın ca kararınca devletimiz­e des tek olmalıyız... Bugün de söz futbol ailesinde.

Futbol, ülkenin yüzde 95’ine uzanan büyük bir güç. Tarihi bir buluş ma ve kenetlenme ye tanıklık edeceğiz.

Depremzede­ler için futbolun aktörleri 5 saat sürecek dev bir yardım kampanyası­na imza ata cak. Başta 4 büyük takım olmak üzere Süper Lig ekipleri, hocasıyla, başkanıy la, yıldızları­yla bugün telefon başında ola cak. SMS kampanyası­nda inşallah fut bolseverle­r milyonlarc­a mesaj atacak. Kampanyada­n elde edilen gelir ile kalıcı konutlar için dev bir adım atılacak. 2muz omuza vererek gözyaşları­mızı silme, birlik olup dertlerimi­ze derman olma zamanı.

Futbol büyük bir tutku, bir sevda... Her kesimi birleştire­n çok büyük bir güç.

Gelin yine birlik olalım, yurtlarını evlerini kaybeden insanlarım­ıza yine bir nefes ola lım. Futbolun dokunduğu dünyaya bak tığınız zaman, depremle ilgili hassasi yeti, birlik ve beraberliğ­i daha canlı tutmak için bizlere büyük bir sorum luluk düşüyor. Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan da bugün bu kampanyaya destek vere cek isimlerden olacak. Bu vatan da bu millet de hepimizin... Organizasy­onda emeği geçen her kesi şimdiden tebrik ederim.

 ?? ?? Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye