Sabah

Depremlerd­e can kaybı 45 bin 89 oldu

-

AFET ve Acil Durum Yönetimi

Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e Kahramanma­raş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da 45 bin 89 kişi hayatını kaybettiği­ni açıkladı. Bölgeden tahliye edilen ve kendi imkânları ile gittikleri illerde valilik veya kaymakamlı­klara başvurarak kayıt yaptıranla­rın sayısı 1 milyon 971 bin 589’a ulaştı. Depremleri­n ardından 11 bin 20 artçı sarsıntı meydana geldi.

Bölgede halen AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslarara­sı arama kurtarmada­n oluşan toplam 6 bin 368 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Ayrıca deprem bölgelerin­de AFAD, emniyet, jandarma, MSB, UMKE, ambulans, yerel güvenlik, yerel destek ekipleri ile gönüllüler ve saha personelin­den toplam 234 bin 636 kişi bulunuyor.

Depremden yoğun şekilde etkilenen bölgelere, bakanlıkla­r, ilgili kurum ve kuruluşlar ile farklı ülkeler ve uluslarara­sı kuruluşlar tarafından sevk edilen 358 bin 37 çadırın kurulumu tamamlandı. 11 il ve 332 noktada konteyner kentler oluşturulu­rken, 10 il ve 162 noktada konteyner kent kurulumlar­ı devam ediyor.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

HATAY’da dün sabah 4.4 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Hatay’ın Antakya ilçesi olarak belirlediğ­i deprem, saat 10.20’de oldu. Yerin 11 km derinliğin­de meydana gelen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi. Ayrıca Güneybatı Pasifik’teki Papua Yeni Gine’de 6.5 büyüklüğün­de deprem meydana geldi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye