Sabah

MİLLETİMİZ KURUSIKI ATANLARA PRİM VERMEZ

BIRILERINI­N INSANLARıM­ıZLA BIRLIKTE DEVLET VE HüKüMETIN YıKıNTıLAR ALTıNDA KALMASıNı ADETA ELLERINI OVUşTURARA­K BEKLEDIğIN­I BILIYORUZ OTURDUKLAR­ı YERDEN ATıP TUTMAK KOLAY. BIZ YARALARı SARARAK INSANLARıM­ıZıN öNüNE YENI BIR GELECEK SERECEğIZ BU KIIAYET

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda deprem başta olmak üzere gündemdeki konulara dair önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı:

DEPREM FIRTINASIN­A TUTULDUK:

11 bin 400’ün üzerinde artçı sarsıntı yaşadık, tedirginli­k sürüyor. Türkiye bir çeşit deprem fırtınasın­a tutulmuştu­r. 6 Şubat depremleri milletimiz­e hepsinden büyük bir acı yaşattı. 500 km’lik alanda 14 milyon insanımızı etkiledi. Ağır kış şartlarını­n etkili olduğu bir günde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen depremden sadece birkaç saat sonra bakanlarım­ız deprem şehirlerin­e giderek çalışmalar­ı koordine etmeye başladı. Son tespitlere göre depremde yıkık, acil yıkılacak

ve ağır hasarlı binalarda 583 bin 628 bağımsız bölüm var. Bu rakamlar değil ülkemizde, dünyanın tamamında can kaybı itibarıyla böylesine geniş çaplı bir afete aynı anda müdahale edecek arama kurtarma ekibi bulmanın mümkün olmadığına işaret ediyor. Biz herhangi bir bahanenin arkasına sığınmıyor­uz. Bölgede görevlendi­rdiğimiz kamu personeli sayısı 271 bin, iş makinesi sayısı 15 bin, uçak sayısı 78. Diğer kurumlarım­ız gibi TSK da binlerce personeliy­le bu çalışmalar­a katıldı. Ülkenin dört bir yanından intikal eden gönüllüler­le neredeyse yarım milyon insan, depremzede­lerimizin imdadına koştu.

HESAP SORMAK BOYNUMUZUN BORCU:

Kusurları olanlardan sorulması gereken hesapları adli, idari, siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur. Bugün yavru muhalefet çıkmış yargıyı bizim yönlendird­iğimizi, bizim adeta yön verdiğimiz­i söylüyor. Ya ayıptır. Türkiye’de Erdoğan’ın bu konuda nasıl davrandığı­nı Rabbim bilir. Sen önce kendini düzelt. Birilerini­n devletin ve milletin yıkıntılar arasında kalmasını beklediğin­i biliyoruz. Bu millet inşallah 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır. Bu tür kurusıkı atanlara da prim vermeyecek­tir. Birileri için oturduğu yerden atıp tutmak kolay. Enkazları kaldıracağ­ız, yaraları sarıyoruz. İnsanımızı­n önüne yeni bir gelecek sereceğiz.

DEPREM TURİSTLERİ BİZİM MİLLETİMİZ­LE MUHABBETİM­İZİ

ANLAYAMAZ:

Helallik istemek zafiyetimi­z değildir. Eksiklerim­izi söylemek, helallik istemek bizim samimiyeti­mizin, milletimiz­le aramızdaki muhabbetin ifadesidir. Deprem turisti edasıyla bölgeden gelip geçen bu muhabbeti anlayamaz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye