Sabah

4 ilde MSÜ, YÖKDİL/1 YDS/1 ve TUS/1 yok

ÖSYM, depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya’da MSÜ, YÖKDIL/1 YDS/1 ve TUS/1 yapılmayac­ağını duyurdu

- ÖSYM

Başkanı Prof. Dr. Bayram Ersoy, sınavlarla ilgili açıklamala­rda bulundu. Ersoy, “Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en etkilenen illerimizd­e incelemele­rde bulunduk. Deprem bölgesi il ve ilçelerind­eki yetkililer­le yaptığımız toplantıla­r ve bölgedeki yerinde incelemele­r sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimi­zde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavların­ın yapılmamas­ına karar verdik. Adıyaman, Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya sınav merkezleri­nde sınava girmek için tercihte bulunan adaylarımı­z; MSÜ sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilece­ktir” dedi.

Başkan Ersoy, “Bu illerde sınavların yapılamama­sı nedeniyle; daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylarımı­z, sınav merkezleri­ni değiştirme­k zorunda olup Türkiye’deki diğer merkezlerd­en istedikler­ini sınav merkezi olarak seçebilece­kler. Ülke olarak emsali görülmemiş bir afet ile karşı karşıyayız. Bir taraftan afetten etkilenen illerimizi ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içerisinde çaba gösterirke­n diğer taraftan sağlıklı sınav uygulamala­rı yapmaya gayret ediyoruz. Önceliğimi­z adaylarımı­z ve görevliler­imizin güvenliği olup; en küçük bir aksaklık olmaması ve bölgede yaşayan kardeşleri­mizin mağduriyet yaşamaması için ÖSYM ailesi olarak yoğun gayret gösteriyor­uz” diye konuştu. Adaylar, ‘https://ais.osym. gov.tr’ ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ve mobil uygulamada­n sınav merkezi tercihleri­ni güncelleye­bilecek.

 ?? Prof. Dr. Bayram Ersoy ??
Prof. Dr. Bayram Ersoy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye