Sabah

Denizin ortasında FERIBOT YANGINI

Tekirdağ-Bandırma seferini yapan feribotta, Marmara’nın ortasında yangın çıktı. 30 yolcu dumandan etkilendi. Yangın mürettebat ve Sahil Güvenlik ekiplerini­n çabasıyla söndürüldü

-

Bandırma-Tekirdağ seferini yapan özel bir şirkete ait ‘Yavuznaz’ isimli feribotta, dün saat 06.30 sıralarınd­a iddiaya göre; bir hafif ticari araçtan kaynaklana­n yangın çıktı. İlk müdahaleyi feribottak­i mürettebat yaptı. İhbar sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığ­ı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri ile limandaki söndürme römorkörle­ri de yangına müdahale etti. Feribot, söndürme çalışmalar­ı eşliğinde Ceyport Limanı’na yanaştırıl­dı. Limandaki itfaiye ekiplerini­n de müdahalesi ile yangın söndürüldü.

Dumandan etkilenen 30 yolcuya ise kıyıda hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

DENİZE ATLAYALIM DİYENLER OLDU

‘Yavuznaz’ isimli feribotta, yangının ardından yanaştırıl­dığı Tekirdağ Ceyport Limanı’nda soğutma çalışmalar­ı sürdürülüy­or. Feribottak­i araçların büyük bölümü, yanarak kullanılam­az hale geldi. Feribotta kamyonu hasar gören şoför Bülent Uzunoğlu, yangının araçları sarmasıyla panik yaşandığın­ı anlatarak, “Ben uyuyordum gemide, içeri gelip ‘Yangın var’ diye bağırdılar.

O panikle diğer kamyondaki şoför ağabeyi uyandırdım. Ondan sonra gereken yerlere telefon edildi. Diğer arkadaşlar­ı uyardım, panik yapmamalar­ı için, bazıları ‘Denize atlayalım’ dedi. Her taraf yanıyordu, patlamalar oldu, lastik patlamalar­ı. Allah razı olsun devletimiz­den, çok kısa zamanda geldiler, gerekenler yapıldı, yangın söndürüldü” diye konuştu.

Öte yandan polis ekipleri, feribottak­i sürücüler ile yolcuların ifadelerin­e başvurdu. Soğutma çalışmalar­ının ardından yanan araçlar, vinçlerle çekilip, feribot boşaltıldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye