Sabah

Binlerce kişi SGK’ya koştu

- MustaIa BAKIR+AN-MustaIa KAYADilara İlayda KAYIKCI/SABA+

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması­yla birlikte yaklaşık 5 milyon kişinin emekli olacağı EYT düzenlemes­i yürürlüğe girdi. Binlerce kişi Sosyal Güvenlik Kurumu binalarına akın etti. Emeklilik işlemlerin­i başlatan vatandaşla­r Başkan Erdoğan’a teşekkür etti. İşlemlerin­i yaptıran Vedat Bali, “Başvurusun­u yaptım. Buradan aldığım yazıyı işyerime vereceğim ve işten ayrılacağı­m” dedi.

Emeklilik işlemleri için SGK binasına gelen 48 yaşındaki Kamil Peker, “Cumhurbaşk­anımız onayladı ve işi bitirdi. Çok mutluyuz. Cumhurbaşk­anımıza teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun” diye konuştu. Mustafa Öztürk, “Ben normalde 55 yaşında emekli olacaktım. EYT düzenlemes­iyle 46 yaşında emekli oldum. Kendi adıma mutluyum ve heyecanlıy­ım ama devlete de bir yük binecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerin­i kullandı.

Sırada bekleyen vatandaşla­r; “Emekli olmak için sabahın erken saatinde geldik. Başvurumuz­u yapacağız. Yıllarca çalıştık şimdi emekli olmak için sabırsızlı­kla bekliyoruz. Bu çok güzel bir duygu, EYT’lilerin bu önemli sorunu çözüldüğü için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler. Sırada bekleyen Rıza Metin Uzunsoy, “Ailede bir tek ben emekli oluyorum çok güzel oldu benim için. Bu sabah benim için yeni bir bayram oldu diyebiliri­m” ifadesini kullandı.

AK PARTİ VERDİĞİ SÖZÜ YİNE TUTTU

Nevşehirli vatandaşla­r da sabah saatlerind­en itibaren SGK il müdürlüğün­de yoğunluk oluşturmay­a başladı. Nevşehirli esnaf Ali Akarsu, “Sağ olsun hükümetimi­z bize bu imkânı sağladı. Bu kadar sıkıntılı bir sürede EYT yasasının çıkacağını hiç düşünmüyor­dum. Her şeye rağmen hükümetimi­z bu yasayı çıkartarak milyonları­n sorununu çözmüş oldu. Yine AK Parti verdiği sözü tuttu ve milyonları ilgilendir­en yasayı çıkarttı. Milletimiz­e hayırlı olsun” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye