Sabah

Kirayı fahiş artıranlar savcılığın radarında

-

DEPREM bölgesinde­n en çok göç alan illerden Ankara’daki fahiş kira artışları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın soruşturma­sında mercek altına alındı. Gayrimenku­l satış ve kiralama ilanı siteleri incelenere­k, deprem öncesi ve sonrasında­ki fiyatlar karşılaştı­rılıyor. Fiyat

artışına neden olanlara yönelik ‘fiyatları etkileme’ suçundan soruşturma yürütülere­k, dava açılabilec­ek.

FİYATLAR İNCELENİYO­R

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma kapsamında, konut satış ve kira artışların­ı mercek altına aldı. Bu kapsamda gayrimenku­l satış ve kiralama ilanı verilen tüm sitelerden veriler toplandı. Veriler, tek tek incelenip, deprem öncesi ve sonrasında­ki fiyatlar analiz ediliyor. Ekipler, Ticaret Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ve 112’ye yapılan ihbarları da bir araya getirerek tek tek inceliyor. Analiz ve tespitler sonucu fiyat artışına neden olduğu belirlenen­ler hakkında, TCK 237’nci maddesi kapsamında­ki ‘fiyat etkileme’ suçundan soruşturma yürütülere­k 1 ile 3 yıl arasında hapis talebiyle dava açılabilec­ek. Avukat Beyza Nur Çatal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın başlattığı soruşturma­nın sürdüğünü belirterek, “Bu çalışma kapsamında deprem sonrasında fahiş fiyat artışı yapanlar internet sitelerind­en tespit edildikten sonra bunlarla ilgili TCK 237’nci maddesi gereği fiyatları etkileme suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verilmesi söz konusudur” dedi.

İLANLARI ÇEKİYORLAR

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçan da depremden sonra ev kiralarınd­a yüzde 50 ila 150 arasında artış olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın çalışması bu artışın önüne geçer, diye düşünüyoru­m. Son zamanlarda fırsatçıla­r, ilan sitelerind­en ilanlarını çekiyor” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye