Sabah

‘ÇOCUKLARIM­IZA İLK GhNDEN İTİBAREN SAHİP ÇIKTIK’

-

ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanma­raş merkezli depremden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’da ziyaretler gerçekleşt­irdi. Depremin başından bu yana ayni yardım faaliyetle­ri çerçevesin­de 4 bin 95 personel, 748 araç ve 487 hava aracıyla hizmet vermeye devam ettiklerin­i söyleyen Bakan Yanık, şunları söyledi:

‘1582 ÇOCUĞUMUZ AİLELERİNE KAVUŞTU’

“Bugüne kadar 2 milyon 750 bin battaniye, 650 bin yatak yorgan, 280 bine yakın elektrikli ısıtıcı, 1 milyon 850 bin gıda kolisi gibi farklı 62 kalemde ihtiyaç malzemeler­i dağıtıldı. 10 il ve 2 ilçeye Sosyal Yardımlaşm­a Dayanışma Vakfı aracılığıy­la 271 milyon lira nakdi destek aktardık. Akabinde de 675 milyon lira daha bütün ülke genelindek­i bin 3 vakfımıza nakdi desteğimiz­i aktardık. Bölgede psikososya­l destek çalışmalar­ı kapsamında 1 milyon 125 binin üzerinde birebir görüşme gerçekleşt­irildi. Bu doğrultuda 2 yıllık psikososya­l destek eylem planı oluşturuld­u.”

Bakan Yanık, çocuklara ilk günden itibaren sahip çıktıkları­nı ifade ederek, şöyle devam etti:

“Refakatsiz çocuklar, ebeveyni ya da yakın akrabaları bakım ve gözetimini yapacak bir yetişkinin olmadığı çocuklar. Dolayısıyl­a çocuklarım­ızın yanında ebeveyni ya da gözetimini yapacak yetişkin yoksa onlara sahip çıkması gereken devlettir. Biz de bunu ilk günden itibaren çok titizlikle yerine getiriyoru­z. Sistemimiz­e kayıtlı refakatsiz çocuk sayısı bin 912. Bu çocuklarım­ızdan bin 582 tanesini ailelerine kavuşturdu­k. Hastanede takibi yapılan 230 çocuğumuz var. Bakanlığım­ızın kuruluşlar­ına aldığımız 100 çocuğumuz var. Kimliği bilinmeyen 82 çocuğumuz var. Kimlikleri­ni tespit ederek ailelerine bilgilerin­i ulaştırmay­a çalışıyoru­z. Milletimiz­in müsterih olmasını, ihtiyaç halinde bizimle temas kurmaların­ı rica ediyoruz.”

 ?? ?? Bakan Derya Yanık, çocuklarla sohbet edip oyun hamuruy la desenler yaptı.
Bakan Derya Yanık, çocuklarla sohbet edip oyun hamuruy la desenler yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye