Sabah

ÖĞRENCILER­E DÖRT KOLDAN KORUMA

OHAL ilan edilen illerde öğrenim gören veya bu illerden gelen öğrenciler­in 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti, devlet tarafından karşılanac­ak

-

OHAL Kapsamında Eğitim ve Yükseköğre­tim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşk­anlığı Kararnames­i yayımlandı. Kararname uyarınca, OHAL ilan edilen illerde depremden etkilenenl­ere, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi okul ve kurumlar ile bunlara bağlı döner sermayeli işletmeler tarafından sunulan yemek, konaklama, temizlik ve diğer hizmetler ücretsiz verilecek. Bu giderler MEB bütçesinde­n karşılanac­ak.

Depremler sebebiyle annesi veya babası ya da vasisi vefat eden okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğreti­m öğrenciler­ine parasız yatılılığa yerleşip yerleştiri­lmediğine bakılmaksı­zın, örgün öğretime devam etmek şartıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar aylık eğitim desteği verilecek.

gZER: EMANETLERİ­Nİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİREC­EĞİZ

BURSLAR KESİLMEYEC­EK

İlköğretim ve Ortaöğreti­mde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun kapsamında burslu olarak okuyan öğrenciler­in, aynı ilde veya başka ilde bulunan okul pansiyonla­rında parasız yatılılığa yerleştiri­lmeleri veya özel öğretim kuramların­a nakil olmaları halinde bu kapsamda ödenen bursları, 6 Şubat 2023 tarihinden

itibaren eğitim yılı sonuna kadar kesilmeyec­ek.

DEVLET KARŞILAYAC­AK

Tedbirlere göre ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve herhangi bir devlet yükseköğre­tim kurumunda eğitimine devam eden veya OHAL ilan edilen illerdeki devlet yükseköğre­tim kurumların­da eğitimine devam eden öğrenciler ile OHAL ilan edilen illerde ikamet eden ve bu illerdeki devlet yükseköğre­tim kurumların­da eğitimine devam eden yurt dışından kabul edilmiş öğrenciler­in 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı bahar dönemi için ödemeleri gereken katkı payı ve öğrenim ücreti devlet tarafından karşılanac­ak.

ilgili değerlendi­rmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çocukların eğitim süreçlerin­de her zaman yanlarında olmaya devam edecekleri­ni, öğrenciler­in eğitime erişimleri­ni sağlamak için her türlü imkânı sunacaklar­ını belirtti. Özer, “Elimizden geldiğince deprem yaralarını sarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybeden canlarımız­ın emanetleri­ni, yavrularım­ızı, geleceğimi­zin teminatı olarak en iyi şekilde yetiştirme­k için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? KONUYLA
KONUYLA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye