Sabah

Masa, koltukları­yla beraber çöktü

- HASAN BASRİ YALÇIN KaVan.yaOcLn#VaEaK.cRP.Wr

Yönetememe­k, becerememe­k, liyakatsiz­lik ve siyasetsiz­lik işte tam budur. Değil altı, altmış altı sını bir araya getirseniz olmuyor. Üç senedir ağustosböc­eği gibi saz çalıp türkü söyleyen muhalefet karakı şa girdi. Yapacağı tek bir iş vardı. Aday belirlemek. 2nu da beceremedi. (line yüzüne bulaştırdı. “Yapamayaca­klar” dediğimizd­e genel başkanları­nı eleştir mek yerine doğruyu söyleyenle­re saldı ranlar uyanır mı bilmem ama defalarca söylediğim gibi bir kez daha söyleye yim. Bu parti genel başkanları­yla muha lefet iki adım öteye gidemez.

Dedik ki, “Adayınız yok”, dediler ki “Saklıyoruz”. Dedik ki, “Açıklayın”, dediler ki “Yıpranması­n”. Dedik ki, “Elinize yüzüne bulaştırac­aksınız”, dediler ki, “Fesat sokuyorsun­uz”. Alın şimdi hayrını görün.

Siyaseten bu zamana kadar yetersiz liklerini her defasında kanıtlamış isim lerden başarı beklemek “olmayacak duaya amin” demekten ibarettir. (vet liyakat gerçekten önemliymiş. Ve kendi ni yönetemeye­nlerden ülke yönetmesin­i beklememek gerekirmiş.

Muhalefet, Meral Akşener’i suçlu ilan edip kaldığı yerden devam etmek isteyecekt­ir. Ancak artık her şey için çok geç. Son bir yıldır doğru düzgün ve sami mi bir müzakere süreci yönetmiş olsa lardı, en azından bu kavgayı bir yıl önce çıkarsalar­dı belki bir şansları olabilirdi. Ancak hepsi kendi kişisel çıkarlarıy­la o kadar meşgul ve kendini kandırmakt­a o kadar mahirdi ki, bugün geldikleri nokta sürpriz değil.

CHP’nin tek planı vardı. Adaylığı mümkün olduğu kadar geciktirip herke si bir oldubittiy­e razı etmekti. Akşener’in hep blöf yaptığına inandılar. Zerre kadar şüphe duymadılar. Halbuki Akşener bu zamana kadar oturduğu tüm masa ları devirmiş, katıldığı tüm partile ri bölmüştür. Bunu bile göremedile­r. Halbuki bu iş siyasetin organik işleyişi ne tersti. Yüzde onluk bir partiden binde üçlük bir parti gibi hareket etmesi ni beklediler. “Olmaz” dediğimizd­e çokbilmiş ifadeyle “Olacak” dediler.

Bakın olmadı. Bir fay hattının yıl larca biriktirdi­ği enerji patlayıver di. Masayı devirmekle kalmadı, hep sinin siyasi kariyerine son noktayı da koydu. Kılıçdaroğ­lu’na artık CHP ve HDP dışında oy veren olmaz. Akşener, CHP makinesi tarafından ezilip kenara atılır. Zaten doğru düzgün bir parti tabanı inşa edemediği için zaman içerisinde ele nir gider. Dört küçük parti ise artık onla rı var eden masa olmadan hiçbir anlama sahip değiller. Meral Akşener bununla da yetinmedi, toptan temizlik yaptı. Ankara ve İstanbul belediye baş kanlarını isim vererek isyana çağır dı. Şimdi onlar isyan etse bir dert, etme se başka bir dert.

Normal şartlarda bu isimlerin zaten siyaset sahnesinde bir karşılığı olamaz dı. Ama muhalif seçmeni yıllarca saçma sapan hülyalara sürükleyen ve nefret dili ne mahkûm eden bir propaganda maki nesi sayesinde ayakta durabiliyo­r, kol tuklarını koruyabili­yorlardı. Sanırım artık bunun da sonuna geldik.

SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye