Sabah

Akşener masayı tekmelerke­n İmamoğlu ile Yavaş’ı da bitirdi

- MEHMET BARLAS mBArlAs@sABAH.Com.tr FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

Yaklaşık bir yıl önce Cumhurbaşk­anı 5EFES 7AyyIS ErDoğAn düşmanlığı üzerine kurulan 6’lı Masa dün itibarıyla dağıl mıştır. Bu masanın üyelerinin, için de yaşadıklar­ı toplumu ve yaklaşmakt­a olan seçimin önemini anladıklar­ını zan netmiyorum.

Egosu tavan yapmış 6 kişi, 12 kez bir araya geldi. Türkiye’nin gündemini meşgul ettiler, insanların vaktini çaldılar. “HEr şEy çok IyI GIDIyor” yalanıyla aylarca seçmenleri­ni kandırdıla­r. Sonuç ise hayal kırıklığı.

MErAl AkşEnEr, dün kamera lar karşısına çıktı ve masayı tekmeleye rek devirdi. Bir yıldır büyük gülücükler dağıtarak toplantı yaptığı isimlere ağzına geleni söyledi. Yedi içti, hesabı ödeme den kalktı. Artık yüz yüze bakmaları çok zor görünüyor.

Cumhurbaşk­anlığı yarışı bitmiştir

AkşEnEr konuşmasın­da bir de sür priz yaptı. EkrEm İmAmoğlu ve MAnsur YAvAş’ı göreve davet etti. AkşEnEr’in sözlerinde­n, bu iki belediye başkanıyla konuştuğun­u ama olumsuz cevap aldığını anlıyoruz. Biliyorsun­uz AkşEnEr ile KılıçDAroğ­lu, farklı zamanlarda İBB Başkanı İmAmoğlu’nu “EvlADı” gibi gördükleri­ni söylemişle­r di. Anlaşılan o ki, İmAmoğlu babasının yanında durmayı tercih etmiş.

Ancak cevapları ne olursa olsun bundan sonra yapılacak hiçbir açıkla ma bu iki CHP’li ismin partilerin­in arka sından gizli kapaklı işler çevirdiği ger çeğini değiştirme­yecektir. Aylardır AkşEnEr ile adaylık planları yapan bu iki CHP’li belediye başkanı, şimdi KılıçDAroğ­lu’nun yüzüne nasıl baka cak? Anlayacağı­nız AkşEnEr, büyük bir siyasi kumar hamlesi yaparken son daki kada kendisiyle birlikte hareket etmek istemeyen İmAmoğlu ile YAvAş’ın siya si hayatını da büyük ölçüde bitirdi.

Peki şimdi ne olacak? AkşEnEr’in çağrısına büyük bir sürpriz olur ve bu CHP’li belediye başkanları­ndan biri olumlu cevap verirse, o zaman CHP biter, KılıçDAroğ­lu’nun sonu gelir. AkşEnEr bu çağrısına olumsuz cevap alırsa, yani bu kadar öfke nöbetlerin­e rağmen bir aday çıkaramazs­a bu kez İyi Parti siyasetten silinir.

Bu saatten sonra cumhurbaşk­anlığı yarışı bitmiştir. Konuşacağı­mız tek yarış, AkşEnEr ile KılıçDAroğ­lu arasındaki ana muhalefet yarışı olacaktır. AkşEnEr ile KılıçDAroğ­lu’nun önünde şimdi uzun bir dikenli yol var. Bakalım bu yolun sonunda ayakta kim kalacak?

14 Mayıs hamlesi masayı çökertti

Peki bir yıldır birbirleri­ne gülücük ler dağıtan 6’lı Masa’nın üyeleri nasıl bir günde birbirleri­ne girdi? Bunun ceva bı basit. Cumhurbaşk­anı ErDoğAn’ın

14 Mayıs seçim tarihinin arkasında dur ması, masanın dağılmasın­a neden oldu. Aslında onlar kasım ayına kadar zaman kazanmayı umuyorlard­ı. Hatta uzun süre ortalarda görünmeyen BülEnt Arınç’ı bile piyasaya sürdüler, ancak başarılı olamadılar.

AkşEnEr, şubat ayı içinde 6’lı Masa’yı kendi adayı üzerine ikna ede ceğini düşünüyord­u. Ancak 6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketi, muha lefetin bütün planlarını bozdu. Sonuç olarak ErDoğAn’ın 14 Mayıs hamle si 6’lı Masa’yı aday çıkarmaya zorladı ve çökertti. Muhalefet dağılan masanın enkazının altından çıkmaya çalışırken ErDoğAn ne yapıyordu biliyor musu nuz? Deprem bölgesinde­ki 21 bin konu tun temelini atıyordu.

6’lı Masa’nın bu kepaze haliyle ülke ye vereceği hiçbir şey yoktu. Biz zaten biliyorduk ama muhalif seçmenin de bunu anlaması çok iyi oldu. Şimdi 14 Mayıs seçimleri için geri sayım başla dı. Çok zaman kaybettik, bu seçimle ri kazasız belasız atlatmamız lazım. Daha fazla vakit kaybetme lüksümüz yok. ErDoğAn’ın yapacağı çok şey var.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye