Sabah

Muhalif seçmeni yine kandırdıla­r

- MELİH

Beklenildi ği üzere Mart’taki 6’lı Masa toplantısı­nda mutabakat metni ne imza atan Meral Akşener yine bek lenildiği üzere bir kaç saat sonra da ittifaktan ayrıldı.

Ne var ki kimse ittifakı terk ederken bir tekme atıp masayı da devirmesin­i beklemiyor­du.

Zira Kılıçdaroğ­lu’nun muhalefeti­n önünde takoz olduğuna dair bir manifestoy la kameraları­n karşısına geçen Akşener, giderayak Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın üzerine kendi ifa desiyle “ateşten gömleği” zorla geçiriverd­i.

Başkanlara açıkça “Halkın size verdiği tarihi görevi üstle nin, genel başkanınız­a bayrak açın, kopun gelin” diye boy verdi.

Tartışmala­r sürerken sabah FOX TV’de Altılı Masa liderlerin­e basiret telkin eden İmamoğlu’nun böyle bir maceraya gireceğini sanmı yorum. Mansur Yavaş da hiz bin adayı olmayı göze alacak bir profil değil. Toplumda kar şılıkların­ın olduğuna inanan her iki isim de “yesinler bir birini” pozisyonun­un keyfini çıkartacak­lar.

Kemal Bey’in bu saatten sonra adaylıktan vazgeçmesi de siyasi intihar anlamına geleceği için ihtimal dışı görü nüyor.

Oyların bölüneceği­ni gösteren bu tablo karşısın da muhalif seçmende haliyle hayal kırıklığı hâkim.

Yalnızca siyasi reflek si taraftarlı­ktan farksız kemik tabandan bahsetmiyo­rum... Önündeki alternatif­leri iyi niyet ve akılla değerlendi­ren, holi gan siyasetind­en uzak duran bir arkadaşım da dün gönder diği tek cümlelik mesajla hisle rini özetlemişt­i:

“Bir strateji yokmuş meğer.”

Evet...

Aylardır analizleri­yle bugü nü, olacak olanı bire bir anlatanlar­ı yandaşlıkl­a, algı operasyonu yapmakla, halkı kandırmakl­a itham eden siya sileriniz, akıl hocalarını­z, gaze tecilerini­z sizi kandırdıla­r.

Ne yazık ki, muhalefeti gasp edip oyalayan bu yapı her alanda tasfiye edilmedik çe de hayal kırıkların­ızın sonu gelmeyecek.

Umarım bu şok ve yüz leşme, siyasettek­i tortuların silinmesin­e, Türkiye’de iktida rın rasyonalle­şemesine katkı sağlayacak bir muhalefeti­n oluşmasını­n önünü açar.

Uykudakile­ri uyandırır.

 ?? ??
 ?? ?? PeliK altinRk#VaEaK FRP tr
PeliK altinRk#VaEaK FRP tr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye