Sabah

TEK YÜREK’in en özel uçuşu

THY’nIn 400’ünCü uçAğı olArAk FIloyA DAHIl olAn TEk YürEk Ilk uçuşunu DEprEmzEDE çoCuk vE AIlElErIyl­E yAptı. İstAnBul’DAn İzmIr’E GIDIp GElEn uçAktAkI çoCuklArın mutluluklA­rı GözlErInDE­n okunDu Kafa dağıtmamız­a yardımcı oldu

-

GAZIANTEP’TEN gelen ve uçuş sırasında kokpite geçerek yolculara seslenen Hiranur Ergül (13), “İlk uçuşum oldu. Çok mutluyum. Arada bir sallandı, depremde olduğu gibi. O korku bir anda gözümün önüne geldi ama sonra geçiyor. İnşallah o korkularım­ızın hepsini geride bırakır, bir daha böyle bir felaket yaşamayız” dedi. Oğlu Mehmet Salih Kösem (12) ile Malatya’dan gelen Hatice Kaya “Oğlum ilk kez biniyor. Onun mutluluğu daha önemli. En

azından o kötü günleri az da olsa unutturmay­a çalışmalar­ı çok iyi. Türk milleti yaralansa da asla birbirini bırakmaz” diye konuştu. İlk defa uçağa bindiğini söyleyen Mehmet Salih ise “Çok heyecanlıy­ım. Ben asker olmak istiyorum. Hep birlikte bugünleri atlatacağı­z” dedi.

Kardeşleri ile birlikte uçuşa katılan Edibe Çınar “Çok güzel düşünülmüş. Biraz kafa dağıtmamız­a yardımcı olacağını düşünüyoru­m. Ben 12. sınıfa gidiyorum. Hukuk okumak istiyorum” dedi. Fatma Çınar (16) ise “Uzay ve havacılıkl­a uğraşıyoru­m. Hatay’dan gelirken uçağa binmiştim. Bu ikinci. Sıkılıyord­uk, çok hoşuma gitti” ifadelerin­i kullandı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) 400. uçağının ilk yolcuları asrın felaketind­en etkilenen depremzede çocuklar ve aileleri oldu. Bir süre önce Airbus’tan teslim alınan 329 koltuk kapasiteli A350-900 tipi uçak, THY Teknik A.Ş’nin Atatürk Havalimanı’ndaki tesislerin­de özel olarak boyanarak filoya katıldı. Asrın felaketind­en sonra dayanışman­ın sembolü olarak “Tek Yürek” ismi verilen uçak, depremzede çocuklar ve aileleriyl­e birlikte ilk seferini yaptı. İGA İstanbul Havalimanı’ndan dün saat 10.30’da kalkış yapan TC-LGH kuyruk tescilli uçak, özel yolcuları ile İzmir semalarına kadar uçtuktan sonra İstanbul’a geri döndü.

Deprem bölgesinde­n tahliye edilerek İstanbul Sancaktepe’deki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda misafir edilen 169 depremzede çocuk ve 106 anne-baba, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve şirketin diğer üst düzey yöneticile­riyle birlikte uçtu. Uçak içinde özel hazırlanan menüler depremzede çocuklara ikram edilirken, günün anısına da çeşitli hediyeler verildi. Bazı çocuklar ise kokpite geçti.

BİRLİKTE OLDUK

Ahmet Bolat uçuşta yolculara seslendi: “400. uçağımızın ilk seferinde tek yürek olarak birlikte olduk. Hayalleri dünyalar kadar geniş olan sevgili çocuklarım­ız! İlerleyen zamanlarda sizleri de THY ailesinin bir parçası olarak görmekten mutluluk duyacağız. Sevinçleri­n paylaşıldı­ğı daha mutlu uçuşlarda hepinize iyi günler diliyorum.”

Bolat gazetecile­re yaptığı açıklamada da “THY olarak bin evi yapmayı taahhüt ettik. En kısa zamanda temelleri atacağız. Bin ailenin birer ferdine iş imkânı sağlayarak ne kadar katkıda bulunabili­rsek o kadar yapacağız. Bundan sonra yaralarımı­zı sarma zamanı. Çocuklarım­ıza çok iyi bakmamız lazım. Daha güzel günlere uçacağız inşallah” diye konuştu.

 ?? ?? HAlIl YılmAz
Nur YılmAz
HAlIl YılmAz Nur YılmAz
 ?? ?? &eYdeW ÖZDEMİR
6$B$+
&eYdeW ÖZDEMİR 6$B$+
 ?? FAtmA ÇınAr ??
FAtmA ÇınAr

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye