Sabah

OTURDULAR KONUŞTULAR DAĞILDILAR

Başkan Erdoğan: Daha önce demiştim. Oturdular, konuştular, dağıldılar. Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok

- Koray TAŞDEMİR SABAH

Başkan Erdoğan, Kısıklı’daki konutundan Vahdettin Köşkü’ne geçerken yolda gazetecile­rin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 6’lı Masa’daki krize yönelik şu açıklamala­rda bulundu:

Biz bunun böyle olacağını zaten aylar önce söylemişti­k. Oturdular, konuştular, dağıldılar. Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok. AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız, yol haritamız üzerinden çalışmalar­a devam ediyoruz.

BİZ CAN, ONLAR MAL DERDİNDE

Bu dağılmanın olduğu an biz Dolmabahçe’de 110 kadar bilim adamıyla toplantı halindeydi­k. Biz can derdindeyi­z onlar mal derdinde. Türkiye’de bir deprem olayı var. Bu felaketi biz nasıl önleriz, nasıl enkazı kaldırır, bunların yerine halkıma, bize bir yıl izin verin, biz bir yıl içinde bu enkazı kaldırıp, konutları, Bingöl, Malatya, Manavgat Antalya’da olduğu, İzmir’de olduğu gibi aynı şekilde bir an önce bunları derleyip, toparlayıp, dışarıda kalan vatandaşla­rımı tekrar konutlara koyalım istiyorum. Bunun için bir taraftan zemin etütlerini şu anda yapıyoruz. Hedefimiz, zemin artı 3 gibi konutlar yapmak. Vatandaşım huzur ve güven içinde kendilerin­e hazırladığ­ımız yerlere yerleşsin istiyorum.

Size bir tavsiyede bulunmak isterim. Buradan şöyle Çamlıca Camii’nin altındaki o Ferah Mahallesi, Küplüce, oralardaki yaptığımız konutları bir görmenizi isterim. Eğer oralardan bir çekim yaparsanız, kısa sürede bu konutları nasıl yaptığımız­ı görürsünüz.

 ?? ??
 ?? ?? Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye