Sabah

MAYISA KADAR 200 BIN KONUTU IHALE EDECEĞIZ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, şu ana kadar 21 bin konut için 39 ihale yaptıkları­na dikkat çekerek, “Mayısa kadar 200 bin konutu ihale edeceğiz “dedi. İşyerlerin­in de yapılacağı­nı belirten Bulut, yüksek fiyatlı ihalelerin iptal edildiğini

- TOKİ Başkanı Ömer Bulut Tasarım:

Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e evini kaybeden depremzele­ri bir an önce kalıcı konutlara yerleştirm­ek için zamanla yarışan Toplu Konut İdaresi

(TOKİ) Başkanı Ömer Bulut Gaziantep’te SABAH’a konuştu. Bu hafta sonuna kadar 27 bin konutun ihalesini gerçekleşt­irecekleri­ni söyleyen Bulut, “Şu ana kadar 21 bin konut için 39 ihale yaptık. Bu hafta pazartesi-salı 10 ihale daha yapacağız” dedi. Mart sonunda 56-57 bin konutun temelini atmış olacakları­nı belirten Bulut, “Mayısa kadar 200 bin konutu ihale edeceğiz” mesajı verdi.

FAYA EN AZ 500 METRE

İlk etapta konutların yapımına rezerv alanlarınd­an başladıkla­rını anlatan Bulut, “Jeofizik, jeolojik, mikro bölgeleme çalışmalar­ını yapıyoruz. Ona göre temeller atılıyor. Fay hatlarına en az 500 metre mesafede belirlenen alanlarda temel atılıyor. Bu rezerv alanların bir kısmı vardı. ‘Bizim her il için, her ilçe için daha önceden hazır olan yerlerimiz söz konusuydu. Buraların zaten etüt projeleri daha önceden hazırdı. Hatay’da rezerv alanı yoktu, yeni belirledik. Milli Emlak’ta bulunan araziler ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan orman vasfını kaybeden yerlere baktık. Dağlara yakın araziler öncelik... Amanos dağlarına yakın yerlerde sağlam zemin var. Köylerde de farklı bir çalışma yapacağız. ‘Şehir merkezleri de TOKİ binalarıyl­a mı dolacak’ deniliyor. Hepsinde ayrı ayrı mimarlarla çalışılıyo­r. Merkezdeki binalar kentsel tasarımla şehirlerin mimarisine uygun şekilde yapılacak” açıklaması yaptı.

En acilinden başlamak üzere sanayi siteleri de yapmayı planladıkl­arını belirten söyleyen TOKİ Başkanı Bulut, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüşüyoru­z. Vatandaşın işyerlerin­i de yeniden yapacağız. Biz de Sanayi Bakanlığı da...” dedi. Bulut, TOKİ dışında Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Emlak Konut’un da işin içinde olduğunu belirtti. 500 bine yakın konut yapılacağı için Türkiye’de bu işi yapabilece­k hem teknik hem mali hem de ekipman olarak yeterli bütün firmaları buraya davet edecekleri­ni belirten Bulut, “Türkiye’de iş yapan bütün firmalara burada ihtiyaç var” mesajı verdi.

YÜKSEK FİYAT İPTAL NEDENİ

İhalelerde oluşan fiyatla ilgili de bilgi veren Bulut, “İhalede gerekli rekabet sağlanmıyo­rsa iptal ediyoruz. Bakıyoruz, biriki katılım olmuş. Fiyat yüksek gelmiş. O nedenle İskenderun, Kahramanma­raş ve Malatya’da gerekli rekabet sağlanmadı­ğına inandığımı­z yerlerde üç ihaleyi iptal ettik. Rekabet sağlanınca fiyat daha aşağıda geldi” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? GAZİANTEP
SHoLO KA<A ?? Dilek GÜNGgR
GAZİANTEP SHoLO KA<A Dilek GÜNGgR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye