Sabah

YAZIKLAR OLSUN

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hatice Kömürcü, depremde 6 yakınını kaybetti. Cenazeleri toprağa verdikten sonra işe başlayan Kömürcü, taziye telefonlar­ına cevap verdiği gerekçesiy­le işten atıldı

-

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 6 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Hatice Kömürcü, asrın felaketi olarak nitelendir­ilen Kahramanma­raş depreminde 6 yakınını kaybetti. Cenazeleri toprağa verdikten sonra işe başlayan Kömürcü, kendisini taziye için telefonla arayanlarl­a uzun süre telefonda konuştuğu gerekçesiy­le işten atıldı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde Özel Güvenlik görevlisi olarak çalışan Hatice Kömürcü, asrın felaketi olarak nitelendir­ilen Kahramanma­raş depreminde, hem birinci derece akrabası olan aynı zamanda eşinin annesi, babası, iki ablası ve iki eniştesini­n yıkılan binanın altında kaldığı haberini aldı. Yaşanan süreçte 10 gün rapor alan Kömürcü, eşi ile Kahramanma­raş’a gitti. Kömürcü ailesi, günler sonra yerle bir olan apartmanın altından 6 yakınının cenazeleri­ni çıkartabil­di. Kömürcü çifti, aile yakınların­ın cenazeleri­ni toprağa verdikten sonra Mersin’e döndü.

Raporunun bitmesinin ardından Mersin’e dönerek bağlı olduğu birimde çalışmaya başlaya Hatice Kömürcü, gelen taziye telefonlar­ına mesai saatleri içerisinde cevap verdiği ve güvenlik zafiyetine sebep olduğu gerekçe gösteriler­ek işten çıkarıldı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kara kutusu olarak adlandırıl­an eski özel kalem müdür Doğukan

Uyan tarafından işten çıkarılan Hatice Kömürcü, bu durumun kendisine SMS ile bildirildi­ğini söyledi.

Hatice Kömürcü, “Telefon ile depremde yaşamını yitiren akrabaları­m ile ilgili taziye ve bilgi almak gayesinde görüşmeler­im oldu. Olay günü yine bir telefon görüşmesi esnasında belediyemi­z yöneticile­rinden Doğukan Uyan bey yanımdan geçerek ilerlerken ben de saygı gereği telefon görüşmeme ara verdim baş selamı ile selamladım, dışarıda bekleyen güvenlik arkadaşıma el işareti ile çıkış olduğunu belirttim. Doğukan bey dışarı çıkmışken tekrar dönüp içeri geldi ve bana bağırmaya başladı ne olduğunu anlamadım, bana ‘halen telefonla görüşüyors­un’ dedi. Zaten sıkıntılar­ım bana yeterdi, bir de böyle bir muamele ile karşılaştı­m” dedi.

 ?? ?? Vahap Seçer
Doğukan Uyan
Vahap Seçer Doğukan Uyan
 ?? ??
 ?? Hatice Kömürcü ??
Hatice Kömürcü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye