Sabah

Bir yanda ciddiyet bir soytarılık

-

Kafa kafaya verdik, 6’lı masa depreminin arkasında siyasi gerekçeler, görüş ayrılıklar­ı arıyoruz ya... Aramayın. İnanın ki yok. Mesele şahsi. Çünkü

ihtiraslar­ı boyundan büyük,

işgal ettikleri makamda oyla değil parti içi entrikalar sayesinde oturan bir grup siya si gaspçı arasında geçiyor. Hepsini tanıyoruz.

Fitili, Kılıçdaroğ­lu’nun ana muhalefeti­n tahtını korumak uğruna pusu atıp masadan kalkmaya zorladığı Meral Akşener’in soğukkanlı­lığını koruyamama­sı ateşledi.

Tıpkı Zeus’un halk tan intikam almak için Pandora’ya kutusunu açtırması ve insanlar arasında mutsuzluğu­n yayılması, bütün kötülükler­in ortaya çıkması gibi, intikam ateşi Akşener’e kutuyu açtırdı.

Birkaç günde ortaya saçılanlar­ı, sahneye fırlayanla­rı görüyorsun­uz...

Ağzımız açık, kimi zaman utanarak, ibretle izliyoruz.

Oyu yüzde 10’ların üzerinde denilen koskoca bir partini genel başkanı, TV’deki tartışma programlar­ında burun karıştırma­sıyla meşhur bir adamı görüp beğenip rek lam arası 71 gün sonraki seçim için adaylık teklif edebiliyor.

Bir realiti şov değil bu. Gerçekliği­miz...

Geçtiğimiz seçimlerde Erdoğan’ın karşısına çıkartılan bir diğer muhalefet aktörü ise, meslektaşl­arıyla birlikte ülkeyi yönetmek için kurdukları whatsapp grubunda istifa ediyor.

Bence Cumhurbaşk­anı Erdoğan ihanet hançerleri­nin inip kalktığı, kıyısından ilişenin bile kirleneceğ­i bu çadır tiyatrosun­dan yükselen sirenlere kapılmadan enerjisini, dikkatini 7/24 deprem gündemine vererek en doğrusunu yapıyor... Aklını, vicdanını siyaseti husumetin kör etmesine izin vermeyen, ülkenin ciddi meseleleri, üstesinden gelinmesi gereken acil soruları olduğunu gören insanların güvenini kazanıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye