Sabah

KRİZ ANAFORA DÖNÜŞTÜ HİDDETLENİ­P AYAĞA KALKTI

İmamoğlu ve Yavaş kapıları kapatınca aday telaşına düşen İyi Parti’de ibre Ersan Şen’e döndü. İstifa furyası belediye meclisleri­ne yansıdı KILIÇDAROĞ­LU

-

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı masayı terk etmesinin ardından Ankara’daki siyasi hareketlil­ik sürüyor. Akşener’in ayrılması sonrası beşli olarak toplantı düzenleyen ve bugün ortak adayı açıklama hazırlığın­a girerken, muhalefet cephesinde­ki kriz dalga dalga yayılıyor. Akşener’in altılı masadan ayrılması sonrası başlayan istifa dalgası, muhalefet cephesinde­ki krizi anafora dönüştürdü. İstifa krizi belediye meclisleri­ne yansımaya başladı. Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan ret yanıtı alınca adaylık arayışı içine girdi.

“ISTIFA EDIYORUM”

Gündeme bomba gibi düşen gelişmeler­e bir yenisi daha eklendi. İYİ Parti Ankara Milletveki­li Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, partiden istifa ettiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Altıntaş, “Son siyasi gelişmeler ışığında, gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadelerin­i kullandı.

İYİ Parti Milletveki­li Ayhan Altıntaş önce istifa etti, sonra Akşener ile görüşüp kararından vazgeçti. İYİ Parti’nin Keçiören ilçe örgütüne kayıtlıyke­n istifa eden kişi sayısı bini aştı.

BELEDIYE MECLISLERI­NDE GERGINLIK

Edinilen bilgilere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde grup kurabilmel­eri için yerel seçimlerde­n sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a haber vermeksizi­n istifa ettirildi. Bir Ankara Büyükşehir Belediye yetkilisin­in de, “Başkanımız­ın bilgisi dışında meclis üyesinin istifa ettirilmes­i Sayın Mansur Yavaş’ı kent yönetimind­e zor durumda bırakan bir hamledir” dediği öğrenildi.

Akşener masadaoluS bitenianla­ttı:

 ?? ??
 ?? ANKARA ?? Hakan TEKIN
ANKARA Hakan TEKIN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye