Sabah

15 gol yedi ama HAYATINI KURTARDI

-

İSTANBUL’DA arkadaşlar­ıyla yaptığı halı saha maçında aşırı yorulma ve refleks kaybı yaşayan 41 yaşındaki Şems Hakan Sönmez, 15 gol yediği maçın ardından gittiği hastanede yapılan teşhis sayesinde hayati derecede riskli hastalığın­dan kurtuldu. İnsan kaynakları danışmanı olan Şems Hakan Sönmez, arkadaşlar­ıla düzenli halı saha maçları yapıyordu. Maçlarda kalecilik yapan Sönmez, son zamanlarda­ki maçlarda aşırı terlemeye ve yorulmaya başladı. Aşırı yorulduğu için birkaç maçta da oynayamadı. Artan şüpheleri üzerine doktora gitti. Yapılan tetkiklerd­e Sönmez’e ‘aort koarktasyo­nu’ teşhisi konuldu. Kol ve ayakları arasında ciddi kan basıncı farkıyla iç organların­a yeterince kan ulaşmayan Sönmez, Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Korhan Erkanlı liderliğin­de uzman ekip tarafından gerçekleşt­irilen ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Sönmez, “Oynadığım maçlarda en çok 2-3 gol yiyordum. Son çıktığım maçta tam 15 gol yedim. Isınma hareketler­inde ve maçın ilk dakikaları­nda çabuk yorulma ve aşırı terlemeye başladım. Ellerimde güçsüzlük ve refleksler­inde azalma oluştuğu için topu tutamamaya başladım. Son maçımda 15 gol yiyince de bir problem olduğunu anladım. Şimdi daha huzurlu ve sakin bir hayat yaşıyorum. Artık hayatımın kıymetini daha çok biliyorum. Hayata yeniden başladım” dedi.

Prof. Dr. Korhan Erkanlı ise, “Bu kadar şiddetli kan basıncı farkı olan hastamızın bu yaşa kadar gelebilmes­i sık karşılaşıl­an bir durum değil. İç organlara giden kan miktarı azalmıştı. Organlarda bozulma emareleri mevcuttu. Hastamızı acil ameliyata aldık. 4 saat süren ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Tüm organların­daki kan akışı normale döndü” diye konuştu. Gül KİREKLO / 6$%$+

 ?? ?? Prof. Dr. Korhan Erkanlı
Prof. Dr. Korhan Erkanlı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye