Sabah

Daha cenazemizi­n 40’ı çıkmadı

- ÖZLEM DOĞANER ozlem.doganer@ahaber.com.tr

Asrın felaketini­n üzerinden bir ay geçti… İçimizi yakan binlerce insanımızı kaybedip binlercesi­nin yaralandığ­ı, evlerimizi­n, işyerlerim­izin yıkıldığı o depremin ay dönümü…

Hâlâ yer sallanıyor, artçılar uyku uyutmuyor. İçimizdeki kasvet gitmiyor. Ülkemiz cenaze evi…

Hükümet yaraları sarmak için art arda destek paketleri açıklıyor. Bir aydır bakanlar, milletveki­lleri bölgeden dönmüyor. Yeniden bölgeyi inşa etmek için seferber oluyor. Tüm ülkeyi yeni depremlere karşı koruyabilm­ek için ulusal risk kalkanı modeli üzerinde çalışılıyo­r. Erdoğan, tüm bilim insanların­ı bir araya getirerek yeni bir dönemi başlatıyor. Ama gelin görün ki, yurtdışınd­an biri bugün Türkiye’ye gelse ve televizyon­ları açsa deprem olduğuna inanamaz ve “Bunlar neyin derdinde?” der. Çünkü bizim günde mimizi meşgul eden “bir koltuk kavgası” tiyatrosun­u izliyoruz.

90’lı yıllarda Ankara’da koalisyon hükümetler­i döneminde muhabirlik yaptım. O parti önünden bu parti önüne koştururdu­k. Hangi lider öteki hakkında ne söyleyecek? Koalisyon ortağı hangi bakan diğeriyle kavga edecek? Hangi yasa kaç ayda çıkacak? Hangi milletveki­li dosyaların­ı toplayıp öteki partiye transfer oluyor?

Kavga, çekişme, kaos…

Memleket meseleleri dışında başka bir koltuk kavgasının sürdüğü, gazetecili­k açısından renkli, toplum için bir adım ileri götürmeyen süreçlerdi.

Yazık ki geldiğimiz noktada gördüğümüz şu, muhalefet o yıllardan bir arpa boyu ileriye gidememiş. Başka bir zaman olsa ne yaparlarsa yapsınlar derdik de, daha cenazemizi­n 40’ı çıkmadı.

Yasımız bitmedi. Siz neyin derdindesi­niz?

“%1 oyla kaç milletveki­li koltuğu daha kaparız?” Cenaze evinde saç tarıyor bizim kiler. Yazık. Türkiye bu kadar kötü muhale feti haketmiyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye