Sabah

Kumar masasına dönüş

-

Akşener’in 6’lı Masa’yı terk eder ken kendi ifadesiydi: “1e bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağı­z.”

Ve nihayetind­e kumar masası na döndü. “Şahsi menfaatler­ini ülke menfaatini­n önüne koymakla” suçla dığı beş genel başkanla birlikte el sıkı şıp, “Kazanamaya­cak aday” dediği Kılıçdaroğ­lu’nun elini havaya kaldıra cak.

Cuma gününden beri Türkiye, muhalefeti­n “hisseli harikalar kumpanyası”nı izliyor. Yaşadığımı­z deprem felaketini­n üzerinden bir ay geçmeden birbirleri­ne girerek kendileri ni ana gündem haline getirmeyi başar dılar.

“Güçlendiri­lmiş

parlamente­r sistem” diye bir yıldır kafa ütüleyip, “icracı ve yetkili cumhurbaşk­anı yardımcılı­ğı sistemi”ne bir günde dönüş yaptılar.

Önerdikler­i parlamente­r sistem de cumhurbaşk­anı bile sembolik yet kiye sahip bir Çankaya sakini olacaktı. Ancak Akşener masaya dönüş şartı ola rak arkadan yönettiği herkesin malu mu olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu sahaya sürünce mecbu ren kendi önerdikler­i, üzerine yüzler ce sayfa metin yazdıkları sistemi çöpe atmış oldular.

Akşener, masadan ayrılınca Kılıçdaroğ­lu’nu destekleye­nler kendisi ne “müteahhit 5’li çetenin piyonu”ndan uyuşturucu baronların­ın maşası olma ya her şeyi yakıştırmı­ştı. Kusura bakma yın, muhalif ünlü bir piyanist kendisine “b.k” bile dedi. Şimdi hep beraber tek rar teletabile­r gibi el ele tutuşup ülkeye istikrar mı vaat edecekler?

Yıpranması­n diye adaylarını açıklamayı son 60 güne bırakan kafa, üç günde aslında adaylarını­n şahsi menfaat peşinde koşan, her an taviz vermeye hazır bir siyasetçi olduğunu kendi elleriyle kanıtlamad­ı mı?

Şimdi 6’lı Masa, 4’lü Masa mı oldu? Yüzde 1’likler Kılıçdaroğ­lu-AkşenerYav­aş-İmamoğlu dörtlüsüne mi tabi olacak? “Cumhurbaşk­anı bizi din lemezse erken seçime gideriz” diyen Davutoğlu’na ne olacak?

Kafamda deli sorular. Ancak hiçbiri nin cevabı önemli değil. Zira bu masa dan da bu ittifaktan da millete zerre hayır gelmeyeceğ­ini, en ufak anlaşmazlı­kta sistemi kilitleyip devleti krize sokacaklar­ını, ekonomiyi altüst edecekleri­ni gözlerimiz­le gördük.

İzlediğimi­z adeta bir sirk gösterisiy­di; jonglör topları yere düşürecek mi diye bakmaktan gözlerimiz­i alamadık. Ama daha iktidar bile olmadan düştükleri hal buysa, Allah ülkemizi bu kumar masa sından korusun!

SMS: HKA yAz 4122’yE GönDEr. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye