Sabah

İyice suyu çıktı

- HASAN BASRİ YA/d,N hasan yalFin#sabah Fom tr SMS: HBY ya] ’ye J|nder

Ben bu yazıyı yazarken muhalefeti­n sayısı henüz netleşmedi. Altılı Masa önce beşe, sonra tekrar altıya çıktı dediler. Toplantı halindeler, her an yeni rakamlar karşımıza çıkabilir. Zaten bu iş rayından çıkalı çok oldu.

Hep beraber ülkece SIYASETçIL­E

RIN KAPRISLERI­NI, KAVGALARıN­ı VE çıKAR HESAPLARıN­ı izliyoruz. Masanın sayısının kaça çıktığının da nasıl bir uzlaşıya varıl dığının da sanırım artık pek de bir anlamı kalmadı.

Muhalefet bize bir ders veriyor. Uygulamalı ders. Hızlandırı­lmış bir kurs. Parlamente­r sistem neymiş? Nasıl bir pazarlık piyasasıym­ış? Bilmeyenle­r izleyip öğreniyor. Bilenler hatırlıyor.

Son birkaç gün içerisinde yaşananlar, gerçek siyasetin Türkiye’de ne hale geldi ğini anlama kılavuzu gibi. Siyasetin dizay na hapsedilmi­ş hali, kendini dayatıyor. “MILLET NE DüşüNüR” diye düşünmek bir kenara HERKES KENDI IRADESINI MIL LET IRADESIYMI­ş GIBI EN AğıR SöZLERLE DAYATıYOR. Hiçbir kırmızı çizginin olmadı ğı, hiçbir güven prensibini­n anlamının kal madığı tamamen kaotik bir ortam.

Bir de anlaşma yapacaklar­mış. Mutabakat metni yayınlayac­aklarmış.

İyi de bu metin neden güvenilir olsun? Uzlaşmak için herkese birer cumhurbaş kanlığı yardımcılı­ğının dağıtıldığ­ı fakat bu pozisyonla­rın hiçbir güvencesin­in olmadı ğı bir düzlemde anlaşsanız ne olur anlaş masanız ne olur?

Gerçekten kumar masası... Şimdilik seçime kadar bir uzlaşı görüntüsü kotara bilmek için her şey kenara itilecekmi­ş gibi görünüyor. İyi de bundan sonrası ne ola cak? Birbirleri­ne güvenini bütünüyle yitir miş aktörler kavgayı bırakacak gibi değil.

Herkes “ŞIMDILIK SUSALıM, VAKTI GELDIğINDE KENDI KOMPLOMUZU SAH NELERIZ” diye bekliyor. Vatandaş tabii ki bu hesaplaman­ın hiçbir yerinde yok. “MILLETE NE KADAR REZIL OLDUK” diye düşünen yok. “BU KADAR KAVGA GüRüL TüDEN SONRA MILLET BIZIM üLKE YöNE TECEğIMIZE INANıR Mı?” diye düşünmek yok. Gündelik kazanma hırsının ve kavga nın dışında hiçbir şey yok.

Gerçekten yazık bu ülkeye. Bu kadar kötü bir siyaseti ve böylesi AT PAZARLığıN­ı hak etmiyoruz. Yapsınlar bakalım. Millettir günün sonunda kararı verecek. Ve hep beraber göreceğiz sonucu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye