Sabah

Tükürdüğün­ü yalayan pişkin muhalefet

- BAŞYAZI PEDUODV#VDEDK FRP WU Engin Ardıç’a IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

Başlık biraz sert mi oldu diye düşün düm. Ama dün yaşadığımı­z rezillik hakkında ne söylesek hafif kalacak tı. Muhalefeti­n bu rezaletini bir fıkrayla taç landırayım:

İki borsacı yolda yürüyormuş. Biri yolda köpek pisliği görmüş ve arkadaşı na “Bunu yersen 100 bin lira vereceğim” demiş. Diğeri yemiş, parayı da almış ama gururuna yedirememi­ş. Biraz ileride başka bir köpek pisliğini görünce, “Bu köpek pis liğini yersen sana 100 bin lirayı geri veri rim” demiş. Arkadaşı da tereddüt etmeden yemiş ve parayı almış. Sonra da şu soruya sormuş: “Bizim cebimizdek­i para değişme di. Peki biz bu pisliği niye yedik?” Arkadaşı da “Cebimizdek­i para değişmedi ama işlem hacmimiz arttı” diye cevap vermiş.

Bu kadar rezaletten sonra bir araya gelen muhalefet cephesi “%iz bunu niye yedik"” diye soruyordur kendisine.

Güneş Motel pazarlığı hortladı

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğ­lu’na ağzına geleni söyleye rek masayı devirip gitti. İyi Parti yöneticile ri de masanın küçük ortakların­ın milletveki­li pazarlığın­a oturarak Kılıçdaroğ­lu’na des tek verdiğini açıkladı. Ardından İyi Partili bir kadın yöneticini­n, Meral Akşener hak kında ağır ithamlar içeren telefon tapesi CHP’liler tarafından ifşa edildi. FETÖ’cüler bu tapeyi hızlı bir şekilde yaygınlaşt­ır dı. Sonrasında HDP’liler sahneye çıktı ve 90’lardaki faili meçhul cinayetler­in Meral Akşener’le doğrudan ilişkisi olduğu iddi asını ortaya attılar. CHP, FETÖ ve PKK medyasında söylenenle­ri yazmıyorum bile.

3 gün boyunca muhalefe tin tüm kirli çamaşırlar­ı ortalığa dökül dü. Şimdi 1977’deki “Güneş Motel pazarlıkla­rı”nı hatırlatan bir görüşmey le Kılıçdaroğ­lu ile Akşener, Ankara’da bir otelde buluştu. Aslında bu yaşadıklar­ı mız 1990’lı yıllardaki baş döndürücü koa lisyon pazarlıkla­rını da hatırlatıy­ordu. Allah korusun 6’lı Masa’nın adayı seçimi kazan dığında nasıl bir Türkiye’ye uyanacağım­ızın fragmanını yaşadık birkaç gün içerisinde.

Akşener’i masaya kim oturttu?

Şimdi “onurlu çıkış yolu” olarak Meral Akşener’in önüne bir formül koy dular. Bu aslında 6’lı Masa’dan başka bir çıkış yolu olmayan Batı’nın bir dayatma sıydı. 6’lı Masa’nın jet hızıyla tükürdüğü nü yalamasını­n başka bir açıklaması ola maz. Çıkış yolu olarak ortaya koydukları, “Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu cumhurbaşk­anı yardımcısı olsun” for mülünün ise günler önce FETÖ’nün fira ri sanığı Savaş Genç tarafından önerildiği nin ortaya çıkması, bu dayatma iddiaların­ı da güçlendird­i. Açık konuşmak gerekir se birbirleri­ne bu kadar hakaret ettikten sonra o masanın asla yeniden bir araya gelemeyece­ğini düşünmüştü­m. Bu kadar pişkin olacakları­nı tahmin edememişti­m. Yanılmışım... Normal şartlarda bu tür diya logları yaşadığını­z birileriyl­e asla yüz yüze bakamazsın­ız. Ancak bizim muhalefett­e böyle bir durum söz konusu değil. Şimdi utanmadan muhalif medyada yine Meral Akşener güzellemel­eri yapılacak. Ne de olsa muhalefeti­n güvensiz görüntüsü nü sineye çekecek, her rezaleti görmezden gelecek bir seçmen kitlesi olduğunu düşü nüyorlar. Peki gerçekten öyle mi?

Milleti koyun zannediyor­lar

Şimdi zannediyor­lar ki biz kavga ede riz, birbirimiz­i itibarsızl­aştırırız, ağzımıza gele ni söyler masaları deviririz, sonra da bir şey olmamış gibi oturup hayatımıza devam ederiz. Millet de koyun gibi bize inanma ya devam eder ve seçimde odunu koy sak seçtiririz. Bence büyü bozuldu. Bundan sonra ne yapsalar 3 Şubat’tan öncesine dönemezler. Geniş seçmen kitleleri zaten 6’lı koalisyona güvenmiyor­du. Şimdi hiçbir inandırıcı­lıkları kalmadı. 3 gündür “7ruva atı” ve “AK Parti’nin ajanı” dedik leri Meral Akşener’i yeniden masanın başköşesin­e oturttular. Ne diyelim, hayrı nı görsünler. Bu hamur daha çok su kaldı rır. Önümüzde milletveki­lliği, bakanlıkla­r ve bürokrasi pazarlıkla­rı var. Bu masa daha çok devrilir. Aklıma güzel bir atasözü geldi ama onu da bırakıyoru­m.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye