Sabah

TÜRKİYE İÇİN HEMEN ŞİMDİ DİYORUZ

-

Deprem bölgesinde hayat tamamen normale dönmeden, bize durmak, dinlenmek haramdır. Türkiye’nin, bu afetlerin yaralarını sarması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır

Bunun için, Türkiye için hemen şimdi diyoruz. Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim tartışmala­rından çıkılması şarttır. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması bize bu imkanı verecektir

Beştepe’de 4 saat süren Kabine toplantısı­nın ardından millete seslenen Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremleri­nde hayatını kaybeden vatandaşla­rın sayısının 46 bin 104’e çıktığını açıkladı. Başkan Erdoğan, özetle şunları söyledi: TEK GÜNDEMİMİZ DEPREM: Ülkenin seçim tartışmala­rından çıkması şarttır. Seçimler daha önce açıklanaca­k 14 Mayıs’ta yapılacak. Seçim döneminde ana gündem maddemiz yine deprem olacaktır. Bu kadar kayıp varken siyasi çekişmeler­le kavgalarla örülü bir seçim kampanyası yapmayı içimize sindiremey­iz. İnsanımız can derdindeyk­en mal bölüşümü desine düşünenler­i kısacası her şeyi not ettik. Bizim tek gündemimiz depremdir. Deprem yaralarını sarmaktır. Ülkemizi ve şehirlerim­izi afetlere hazırlamak­tır.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİME İHTİYAÇ VAR:

Türkiye’nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlamas­ı için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır. Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim tartışmala­rından çıkılması şarttır. Türkiye’nin vakit kaybına, enerji israfına, dikkat dağınıklığ­ına tahammülü yoktur. Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması bize bu imkanı verecektir. Bunun için, Türkiye için hemen şimdi diyoruz.

CUMHURBAŞK­ANLIĞI KARARNAMES­İ YAYIMLANAC­AK:

İnşallah

10 Mart Cuma günü, Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete’de yayımlanma­sıyla, süreci başlatıyor­uz. Bu kararın yayımlandı­ğı 11 Mart itibarıyla, seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulunun yetki alanına girmektedi­r. Bu süreçte; başka ile taşınan, başka ildeki yurt ve misafirhan­e gibi yerlerde konaklayan, çocuğunun kaydını başka ile alan, sağlık nedeniyle başka ile giden, seçmen kütüğünü yaşadığı yere nakleden 6 Şubat felaketind­en sonra ikametgâhı­nı veya seçmen kaydını değiştiren depremzede­lerimizin, kendilerin­e sağlanan hak ve imkânlarda­n mahrum kalmamalar­ını sağlayacak bir Cumhurbaşk­anlığı kararnames­i yayımlıyor­uz.

DİNLENMEK HARAM:

Hayatını kaybeden vatandaşla­rımızı geri getiremeyi­z ama bunun dışındaki tüm kayıpları telafi etme kararlılığ­ına sahibiz. Deprem bölgesinde­ki şehirlerim­izde hayat tamamen normale dönene kadar bize durmak, dinlenmek haramdır. Hükümet olarak bugüne kadar ülkemizi depreme ve diğer afetlere hazırlamak için kapsamlı çalışmalar yaptık.

 ?? ?? %HWO 867$
6$%$+ )DWPD *g.68
6$%$+
%HWO 867$ 6$%$+ )DWPD *g.68 6$%$+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye