Sabah

6-1’LİK YENİLGİYE ALDANMAMAL­I!

İSKENDER GÜNEN

-

Sevilla’nın son maçta Atletico Madrid’e karşı aldığı 6-1’lik yenilgi büyük hayal kırıklığı olsa da Avrupa’da

güçlü bir takımdır. Şanslar Yüzde 50, yüzde 50...

SORU: Fenerbahçe, ligde tam anlamıyla kâbus yaşayan Sevilla karşında Avrupa Ligi’nde ne yapar?

GÜRCAN BİLGİÇ: İngiliz ve İspanyol takımların­dan hep çekinirim. Sevilla, Avrupa kupalarınd­a kültürü olan bir kulüp. Evet, iyi gitmiyorla­r. Ligden vazgeçmele­ri, kupada da aynısı olacak demek değil. Tüm konsantras­yonlarını bu maça verecekler­dir. Açık oynayan bir takım. Aynı Fenerbahçe gibi... Bol pozisyonlu bir maç bekliyorum. Fenerbahçe öne geçer ve bu skoru koruyarak devam ederse, turu orada atlayacak sonucu da bulur.

LEVENT TÜZEMEN: UEFA Kupası’nı 6 kez kazanan Sevilla şimdi La Liga’dan düşmemek için mücadele veriyor. Bu ruh hali içinde Avrupa maçında kafaca konsantre olmaları mümkün değil. F.Bahçe’nin geniş bir kadrosu var, üstelik Avrupa’da çok başarılı oldu ve Jesus, Avrupa’ya kafaca daha iyi kenetlendi. Tüm oyuncuları­nı da kafaca hazırladı ve gruptan F.Bahçe’yi lider çıkardı. F.Bahçe’nin turu geçeceğine inanıyorum.

ALİ GÜLTİKEN: Takımların lig performans­ları Avrupa kupaları için çok belirleyic­i bir kriter değil. Hele konu Avrupa’nın en başarılı kulüplerin­den biri olan Sevilla olunca tamamen önemini kaybediyor. Buraları oynamayı iyi bilen ve kültürü olan bir takım. Sıkıntılı giden sezonlarda Avrupa kupaları her takım için önemli bir can simidi haline geliyor. Sevilla kendi adına bunu bir şansa dönüştürme­ye çalışacakt­ır. Ama F.Bahçe de güçlü bir kadroya sahip. Bunun yanında Portekiz’i ve hemen yanındaki Sevilla’yı iyi bilen, yakından tanıyan bir teknik adamı var.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Sevilla’nın Avrupa kulvarında önemli başarıları var. 6 defa Avrupa Ligi’ni kazandılar. Bugünkü kadroları da hiç kötü değil. Ama La Liga’da kriz yaşıyorlar. Fenerbahçe 15 sene önce Şampiyonla­r Ligi’nde Sevilla ile eşleştiğin­de, o zaman çok güçlü bir kadroya sahip olan rakip net favoriydi ama Fenerbahçe turu geçti. Bu örneği de göz önüne alırsak bu maçta da Fenerbahçe’nin önemli bir şansı var ama tur atlamak tabii ki kolay değil. Jesus’un takım tertibi ve taktik anlayışı çok önemli. Bu maçta tek forvet Valencia ile başlayıp orta sahaya bir dirençli oyuncu daha ilave etmeli.

İSKENDER GÜNEN:

Kadrosunda çok yetenekli oyuncuları olan bir takım. Ama özellikle defansta yaşanılan sorunları bir türlü çözemedile­r.

Son oynanan maçta Atletico Madrid’e karşı aldıkları 6-1’lik yenilgi herhalde büyük bir hayal kırıklığı olsa gerek. Fakat her şeye karşın Sevilla, Avrupa’da ligdeki konumu dışında her zaman güçlü bir ekip. F.Bahçe ise Avrupa’da başarılı maçlara imza attı. Şanslar yüzde 50 yüzde 50.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye