Sabah

ZANİOLO ÖZEL BİR OYUNCU HER YERDE OYNAR!

-

Okan hoca ilk etapta Zaniolo’yu sağ açıkta oynatır. Mertens yorulduğun­da ise Rashica’yı oyuna alıp

10 numaralı bölgeye de Zaniolo’yu kaydırır

SORU:

G.Saray haftayı boş geçti. Hazırlık maçlarının yıldızı Zaniolo oldu. Buruk, Zaniolo’yu Mertens’in yerine koymazsa nasıl oynatır?

LEVENT TÜZEMEN:

Zaniolo özel bir oyuncu. G.Saray’a transferi boğazda görülen yunus balıkların­a benziyor. Erden Timur’u kutluyorum. Transferin perde arkasında oyuncunun G.Saray’ı istemesini­n yanı sıra Roma’da kankası olan Portekizli Oliveira’nın da büyük katkısı var. Alanyaspor ve İstanbulsp­or maçlarında hırsı, coşkusu ve çalışkanlı­ğı ön plana çıktı. Ama Alanya’da efsane bir gol attı. Okan hoca ile ilişkileri mükemmel, takım arkadaşlar­ıyla da çok iyi anlaşıyor. İdmanlarda­ki hırsı ve çalışkanlı­ğı, sürekli golü kovalaması sadece teknik heyeti değil yönetimi de mutlu ediyor. Okan hoca ilk etapta Zaniolo’yu sağ açıkta oynatmayı planlıyor. Mertens’in yorulduğu anda da Rashica’yı oyuna alıp 10 numaralı bölgeye de Zaniolo’yu kaydırmayı planlıyor.

GÜRCAN BİLGİÇ: Hazırlık maçlarında­n gördüğüm kadarıyla Zaniolo bir süre daha hamle oyuncusu olacak. Kolay kolay Mertens’in yerine ilk on bire geçemez.

Sağ kanatta Rashica ile rekabete girecektir. İşler iyi giderse sorun yok. Ama sıkıntılar yaşanırsa oynaması için baskı gelecektir. “Bu kadar para verilen adam oynamaz mı” denecektir. Galatasara­ylılar, Zaniolo’yı seyretmek isteyecekl­erdir. Okan Buruk’un tüm bu dengeleri hesap etmesi gerekecek.

mali portreyi herkes düşünmeli. Bu ortamda böylesi yüksek rakamla transferle­re gerek var mı diye düşünmemek mümkün değil. G.Saray’ın bu sezon tek hedefi şampiyonlu­k. Şampiyon olduktan sonra Şampiyonla­r Ligi’ne giremediği zaman (örneğin Trabzonspo­r) böylesi ağır bir yükten nasıl kurtulacak­sınız? Zaniolo, son yılların en yetenekli oyuncuları­ndan birisi. Roma’da Mourinho’nun sistemine uymadığı için ilk 11’de zaman zaman şans buldu. Eğer kadronuzda Mertens gibi bir oyuncunuz varsa aynı bölgede olan Zaniolo’yu al mak büyük bir lüks. Buruk’un Zaniolo’yu sağ önde kullanacağ­ını düşünüyoru­m

ALİ GÜLTİKEN: Mertens’in yerine de oyna

tabilir, kanatta da oynatabili­r veya Mertens kanatta oynar, Zaniolo o bölgede görev yapar. Bu kadar kaliteli oyunculara sahipken Okan hocanın tek derdi bu olsun. Bunlar üst seviye oyuncular, pozisyon bilgisi de yüksek olan oyuncular. Farklı alanlarda kullandığı­nızda da verim alabilirsi­niz. Önemli olan bunların fiziki anlamda hazır olması.

ÖMER ÜRÜNDÜL: Zaniolo önemli bir oyuncu. Değişik görev yerlerinde oynayabili­yor. Geçen seneki Konferans Ligi finalinde attığı gol ile Roma’ya kupayı getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye