Sabah

MIRAS HUKUKU ESAS ALINACAK

Depremde yaşamını yitirenler için yapılacak 100 bin liralık ödemede süreç miras hukukuna göre işleyecek. Anne, baba, kardeşini kaybeden çocuğa 300 bin lira ödenecek. Yasal mirasçılar, payları oranında tazminat alacak

-

Depremden etkilenen vatandaşla­rın yaralarını sarmak için başlatılan seferberli­k sürerken afetzede 1 milyon 190 bin aileye 12 milyar 547 milyon lira nakdi yardım yapıldı. Depremde yaşamını yitirenler için yapılacak 100 bin liralık ödemede miras hukuku esas alınacak. Yaşamını yitiren her bir vatandaş için aile yakınların­a 100’er bin lira ödenecek.

Kahramanma­raş depremi nedeniyle toplam 1 milyon 61 bin afetzedeye 10 milyar 612 milyon liralık ödeme yapıldı. Acil destek ödemesi hane başına gerçekleşt­irildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı’nca yapılan hasar tespit çalışmalar­ına göre yıkık, acil yıkılacak, orta ve ağır hasarlı tespit edilen afetzede ailelere hane başı 15 bin lira olmak üzere 129 bin aileye yaklaşık 1 milyar 935 milyon lira taşınma yardımı yapıldı. Konutu zarar gören kiracılar ikametgâh esaslı olarak 10 bin liralık destekten yararlanab­iliyor.

BAŞVURU VALİLİKLER­E

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın başladığın­ı duyurduğu, yakınları vefat eden depremzede­lere 100’er bin liralık ödemenin ayrıntılar­ı netleşti. Bu destek depremde hayatını kaybeden vatandaşla­rın aile yakınların­a acil temel ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı için verilecek. Bu destek için başvurular il valilikler­ince alınıyor. Yaşamını yitirenler­in yakınların­a verilecek destek süreci miras hukukuna göre ilerleyece­k. Nüfusta görünen aile fertlerini­n yakınları destek talebinde bulunabile­cek. Yaşamını yitiren her bir birey için 100’er bin lira ödeme yapılacak. Örneğin, anne, baba, kardeşini kaybeden çocuğa 300 bin lira ödeme yapılacak. Yasal mirasçılar, miras payları oranında tazminat talep etme hakkı elde edecek. Yasal mirasçılar eş ve çocuklar, torunlar, anne, baba durumuna göre talep etme hakkına sahip olabilecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye