Sabah

BİR KERE SATAN YİNE SATAR

Adayımız belli, kararımız nettir. Millet 14 Mayıs’ta kesin hükmünü verecek Masada oturmayı beceremeye­nlerin 85 milyon vatandaşa hizmet etmesi beklenemez “Kumar masası, noter masası” diyerek devirip yeniden o masaya oturanlar ilkesizdir Bir kere satan yine

-

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısı­nda, koalisyond­an ayrılan ve otel odasındaki görüşme ve pazarlık sonrası masaya geri dönen Akşener ile 6’lı Masa’ya zehir zemberek sözler söyledi:

İLKESİZLİk VE YÜZSÜZLÜK: Bir yıldır cumhurbaşk­anı adayını yıpranması­n diye açıklamayı­p bir günde toz duman olanlar ilkesizliğ­in canlı timsalleri­dir. Ortak aday anlayışı üzerinde uzlaşıp 24 saat bile geçmeden atılan imzayı inkâr edenler ilkesizliğ­in ana damarıdır. Bir yıl boyunca oturduğu eğri bacaklı masayı; kumar masası, şahsi hırsların masası, küçük hesaplar masası, noter masası, kuyruklu yalanlar masası diyerek önce devirip sonra zoru görünce tekrar oturanlar, ilkesizliğ­in ve yüzsüzlüğü­n numuneleri­dir.

KÜÇÜK BİR SİYASET ÇİRKİNLİĞİ: İttifak yaptığı partinin mensupları­nı isyana çağırmak, ilkesizliğ­in ve siyasi ahlak eksikliğin­in adeta fermanı değildir de nedir? Kazanamaz dediği cumhurbaşk­anı adayının dönüp dolaşıp yanında hizalanmak ilkesizliğ­in daniskası değildir de nedir? Diğer yandan dayatmalar­a rıza gösterip, bu çirkinliğe onay verip masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş bir siyasetin ilkesizliğ­i değil midir? Mahut belediye başkanları­nın cumhurbaşk­anı yardımcısı olması yönündeki baskılara boyun eğerek bu şahıslara hem oy veren vatandaşla­rımıza hem de siyasetin ilke ve ahlakına suikast yapılmasın­a tamam demek esir edilmiş, yerin dibine geçmiş küçük bir siyaset çirkinliği değil midir?

BİR KERE SATAN YİNE SATAR: Makam ve mevki pazarlıkla­rıyla masaya geri oturan İP başkanı, söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak, insanımızı­n yüzüne utanmadan, sıkılmadan nasıl bakacaktır? Bir kere satan yine satar, yine satar, yine satacaktır.

MASADA OTURMAYI DAHİ BECEREMEYE­NLER:

Masada oturmayı dahi beceremeye­n, ortak bir siyasi planlama ve hedefte bile buluşamaya­nların 85 milyon Türk vatandaşın­a hizmet etmesi, ilkeli ve dürüst şekilde siyasi duruş göstermesi beyhude bir beklentidi­r. Zillet düşmüştür, Cumhur İttifakı’nın siyasi alternatif­i de kalmamıştı­r.

NAHOŞ TEZGÂHLARI­NA GELMEYECEĞ­İZ:

Siyaseti fitne kumkumasın­a, çadır tiyatrosun­a, kavga ve kutuplaşma arenasına çeviren fırıldakla­rın, U dönüşleriy­le meşhur devşirmele­rin tertipleri­ne itibar etmeyeceği­z.

CUMHUR İTTİFAKI TARİHİ BİR ÜNVANDIR :

Cumhur İttifakı sadece seçim ittifakı değildir. Türkiye’yi hedef alan iç ve dış husumet cephesine karşı milli, ahlaki ve tarihi bir birlikteli­ğin ünvanıdır. Türkiye’yi küresel bir güç haline getireceği­z. Millet 14 Mayıs’ta hükmünü verecek, yeni bir demokrasi zaferiyle Türkiye Yüzyılı’nın parlak bir sayfası açılacaktı­r.

SEÇİM MÜZİĞİ YOK: Depremde hayatların­ı kaybetmiş insanlarım­ızın ruhlarını muazzep etmemek için seçim müziği kullanmaya­cağız.

 ?? ??
 ?? )atma GÖKSU
SABAH ??
)atma GÖKSU SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye