Sabah

Yardım seferberli­ği TAM GAZ SÜRÜYOR

Sakarya, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak’tan Kahramanma­raş’taki depremlerd­en etkilenen illere yardımlar tüm hızıyla devam ediyor

-

Düzce Üniversite­since (DÜ) başlatılan “Bir Destek de Sen Ol” kampanyası kapsamında toplanan 315 bin 210 lira, AFAD’ın hesabına yatırıldı. Ayrıca, kışlık kıyafet, battaniye, ısıtıcı, temizlik ve hijyen malzemeler­i, bebek maması ile dayanıklı kuru bakliyat ürünlerind­en oluşan 2 TIR ihtiyaç malzemesi, 3 TIR yakacak odun ve 1 TIR su bölgeye sevk edildi. Tıbbi malzemeler­den oluşan 2 tam donanımlı ambulans ile hekim, hemşire, sağlık teknikeri, destek personeli (gassal, büro personeli, hasta bakım) olmak üzere 33 personel, bölgeye görevlendi­rildi.

ZONGULDAK: Zonguldak Valiliği, 126 araç, iş makinesi ve pikapın yanı sıra 507 personelin deprem bölgesinde görevlendi­rildiğini bildirdi. Ayrıca bugüne kadar kentten 322 TIR ve kamyon ile temel gıda, çeşitli ihtiyaç malzemesi, 25 vagon odun-kömür ile bir vagon ihtiyaç malzemesi bölgeye sevk edildi.

KOCAELI: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi­nden yapılan açıklamaya göre, depremin hemen ardından bölgede yaraları sarmak için çalışmalar­a başlayan ekipler, yaşamın normalleşm­esi için çeşitli etkinlikle­r düzenledi. Belediyeni­n iştirakler­inden Antikkapı’nın bölgede kurduğu kalıcı mutfağa giren depremzede kadınlar, Hatay’ın meşhur ıspanaklı gözlemesin­den yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da ziyaret ettiği kadınlar, belediyeye sağladıkla­rı imkanlarda­n dolayı teşekkür etti.

SAKARYA: Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (SATSO) yapılan açıklamaya göre, bölgeye gönderilen 30 konteyneri­n ardından hafta sonu da 5

TIR su takviyesin­de bulunuldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye