Sabah

Deprem bölgesine 12 milyarlık yatırım

-

etkilenen illerde üretimin devam etmesi ve istihdamın korunması için kolları sıvayan hükümet, Karafiber Elyaf Sanayi tarafından Gaziantep’te gerçekleşt­irilen selülozik elyaf üretim tesisi yatırımına, proje bazlı devlet yardımı verecek. Söz konusu yatırımın 2.5 milyar liralık kısmını realize ettiklerin­i söyleyen Karafiber Elyaf Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kara, “Önümüzdeki yıl 1.5 milyarlık kısmını daha hayata geçireceği­z. Tamamlandı­ğında yılda 500 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek. Depremden etkilenen Gaziantepl­i sanayici olarak yatırım konusunda motivasyon­umuz daha da arttı. Şehrimize yeni yatırımlar yapıp istihdamı artırmamız lazım. Bu bizim için bir adım, devamı gelecek” dedi.

YÜZDE 75’İ İHRAÇ EDİLECEK

Yılda 250 bin tonluk üretim kapasitesi­ne sahip olması planlanan tesis üretiminin yüzde 75’ini ihracat yoluyla satacak. İhracatın önemine dikkat çeken Kara, “Tesiste odundan elyaf üreteceğiz.

Tamamen çevreci olan bu ürünün başta tekstil olmak üzere çok geniş bir kullanım alanı var. Hindistan, Pakistan, Çin ve İspanya gibi pek çok ülkeye ürünümüzü ihraç edeceğiz” dedi. Başlangıç tarihi olan 31 Ocak 2019’dan itibaren 8 yıl olarak belirlenen yatırımın öngörülen sürede gerçekleşt­irilememes­i halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar ek süre verilebile­cek. Gaziantep’te komple yeni yatırım olarak kurulacak tesis için 12 milyar 90 milyon 670 bin 11 liralık sabit yatırım yapılması öngörülüyo­r.

Tesisle öngörülen istihdam 1.000, nitelikli personel sayısı ise 25 olarak tahmin edildi. Yatırım projesi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve iadesi, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, nitelikli personel desteği, faiz ve kâr payı desteği ve enerji desteği gibi teşviklerd­en yararlanac­ak.

 ?? SABAH ?? )eride CEM
SABAH )eride CEM
 ?? ?? Bilal Kara
Bilal Kara

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye