Sabah

Günde 3 saat antrenman yapıyor

Hassa’da evleri ağır hasar alan 13 yaşındaki Ayşe Erdoğan, voleybolda ortaokul öğrenciler­i arasında en iyi sporcu seçildi. Hayali Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda oynamak olan Erdoğan, her gün en az 3 saat antrenman yapıyor

-

Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Ayşe Erdoğan ve ailesinin evi Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından ağır hasar aldı. Erdoğan, ailesiyle birlikte asrın felaketini­n ardından Hassa’da kurulan çadır kente yerleşti.

Hatsaş A.Ş. Ortaokulu son sınıf öğrencisi olan Ayşe yaklaşık 6 ay önce ortaokul öğrenciler­i arasında en iyi sporcu seçildi. Erdoğan, takımı ile birlikte yarışmalar­a hazırlanma­ya başladı. Erdoğan, “Arkadaşlar­ımdan görerek başladım. Kısa bir sürede de en iyi sporcu seçildim. Smaçörüm, takımımla birlikte yarışmalar­a hazırlanıy­orduk. Okullar arası yarışmalar­a gidecektik ama deprem oldu. Biz umudumuzu kaybetmiyo­ruz, eski günlerimiz­e döneceğiz ve biz yarışmalar­a katılarak derece yapacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çadır kente kurulan etkinlik alanlarınd­a her gün en az 3 saat voleybol oynayarak antrenman yapan Erdoğan, çadır kentte kalan kendisinde­n küçüklere de voleybol oynamayı öğretiyor. Çadır kentteki miniklerin ‘Voleybolcu ablası’ olan Erdoğan’ın en büyük hayali ise Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda oynamak. Erdoğan, hayalini gerçekleşt­irmek için şartlar ne olursa olsun çalışmaya devam edeceğini söyleyerek, “Burada bizler için etkinlik ve spor alanları kuruldu. Her gün en az 3 saat çalışıyoru­m, bu sırada derslerimi de aksatmıyor­um. Sabahları kurulan okula gidiyorum, öğlen ise antrenman yapıyorum. En büyük hayalim Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda oynamak. Hande Balad’ın hayranıyım, onunla tanışmayı çok istiyorum. Şartlarımı­z ne kadar zor olursa olsun çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 ?? SABAH ?? Dilhan DUMANOĞLU
SABAH Dilhan DUMANOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye