Sabah

‘Kuzularımı­n hayalleri vardı’

Depremde göçen binalarınd­an sağ çıkan ama iki çocuğunu kaybeden acılı anne, “Kuzularımı­n hayalleri vardı. Alaattin’imin hayali pilot olmaktı. Gamze’m ise öğretmen olacaktı” dedi

- Özgür ÖZDEMİR /

merkezli yaşanan depreme Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Alparslan Türkeş Mahallesi’ndeki 2 katlı binasının alt katında yakalanan inşaat işçisi Yunus Aksu (50), eşi Serpil (50) ve çocukları Gamze (23), Alaattin (14) ve Beratcan (7) yaklaşık 5 saat enkaz altında kaldı. 7 kişilik ailenin diğer 2 ferdi ise şehir dışında olmaları nedeniyle depremden etkilenmed­i. Eşi Serpil ve Beratcan’ın yaralı olarak kurtulduğu enkaz, diğer iki çocuğu Gamze ve Alaattin’e mezar oldu. Baba Yunus Aksu ve anne Serpil Aksu yaşadığı korku dolu anları SABAH’a anlattı. Depremde üst katı boş olan 2 katlı binanın alt katında ailesiyle birlikte kalan Serpil Aksu, “Kızım Gamze açık öğretim öğrencisiy­di. 1 yıl sonra okuduğu okul öncesi öğretmenli­ğini bitirip, hayali olan öğretmenli­k yapacaktı. Kuzularımı­n hayalleri vardı. Lise 2’nci sınıfa giden oğlum Alaattin’in hayali ise pilot olmaktı. Gamze’m öğretmen, Alaattin’im pilot olacaktı. Eşim ve Beratcan ile o binadan nasıl çıktık? Nasıl kurtulduk hatırlamıy­orum” dedi.

“BABA BİZİ KURTAR”

18 yaşındaki kızları Fatma’nın, evli olan ve Bursa’da yaşayan büyük kızı Emine’nin yanında olması nedeniyle şans eseri depremden kurtulduğu­nu aktaran anne Aksu, “Enkaz halinde olan binamın önüne geldiğimde hatıralar gözümde canlanıyor. Allah böyle bir felaket yaşatmasın” ifadelerin­i kullandı. Baba Yunus Aksu ise, “Eşim ve oğlum yanımıza gelmeye çalıştı ama odadan çıkamadı. Kızım Gamze, ‘Baba bizi kurtar. Ne olursun yardım et’ diyordu. Üzerlerine tabla düştü. Malımız, mülkümüz gitti tekrar geri gelir ama ölen 2 çocuğum geri gelmiyor” diye konuştu.

 ?? Gamze Aksu ?? Alaattin Aksu
Gamze Aksu Alaattin Aksu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye