Sabah

İKİ LİDERİN GÜNDEMİ DEPREM VE SEÇİM

- Fatma GÖKSU / CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Görüşmede asrın felaketi olarak adlandırıl­an 6 Şubat depreminde­n sonra bölgenin ayağa kaldırılma­sı için Ulusal Risk Kalkanı Projesi ve yaklaşan seçimler ele alındı. Ayrıca iç ve dış siyasete ilişkin güncel konular masaya yatırıldı. Basına kapalı olarak gerçekleşt­irilen görüşme 1 saat 15 dakika sürdü.

ÖNCE YARALAR SARILACAK

Cumhur İttifakı’nın önceliğini deprem oluşturuyo­r. Bu kapsamda Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ardından 11 ilde meydana gelen yıkım ve enkazın kaldırılma­sı, depremzede­lerin yaralarını­n sarılması, Ulusal Risk Kalkanı toplantısı­nda ele alınan konular, iki liderin en önemli gündem maddelerin­den biri oldu. Depremzede­lerin en kısa zamanda çadır kentlerden konteynerl­ere yerleştiri­lmesi için yapılan icraat değerlendi­rildi.

14 MAYIS STRATEJİSİ

Kabulde Erdoğan’ın talimatı ile kurulan Cumhur İttifakı seçim komisyonun­un çalışmalar­ı da ele alındı. 14 Mayıs seçim sürecinde uygulanaca­k stratejiyi de görüşen Erdoğan ve Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun aday olarak açıklanmas­ının ardından gelişen süreçleri de değerlendi­rdi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Bahçeli, son olarak 16 Şubat’ta Külliye’de bir araya gelmişti. İki lider, 28 Şubat’ta ise depremden etkilenen

Kahramanma­raş’ın Elbistan ve Afşin ile Malatya’nın Doğanşehir ilçelerini birlikte ziyaret etmişti.

SEÇİM KARARI YARIN

Bu arada Cumhurbaşk­anı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması için seçim kararını yarın duyuracak. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından 10 Mart’ta seçim kararı alacakları­nı açıklamışt­ı. Erdoğan, “10 Mart Cuma günü Anayasa’nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete’de yayımlanma­sıyla süreci başlatıyor­uz” demişti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye