Sabah

İşte 6’lı koalisyonu­n YIKIM PROJESİ

- MXrDWKDQ YILDIRIM

İKanal İstanbul’a ve Türkiye’nin gurur projelerin­e izin Şehir hastanesi ihaleleri ve yapımı durdurulac­ak

KHK kalkacak. FETÖ ve PKK’lılar serbest bırakılaca­k Türkiye’ye çağ atlatan BAYKAR’a engel çıkarılaca­k

Uzay teknolojil­eri yatırımlar­ı rafa kaldırılac­ak

LGBT destekçisi İstanbul Sözleşmesi’ne dönülecek Kayyumlar kalkacak, halkın kaynakları peşkeş çekilecek IMF’nin kapısı çalınacak, borçlanma modeline dönülecek Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi boşaltılac­ak

Eğitimde darbeci 28 Şubat modeli geri gelecek

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “ittifak içindeki sıtma” olarak tanımladığ­ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, Altılı Masa’ya ismini dayatmayı başardı. HDP’nin de açık desteğini alan masa ortakların­ın yakın tarihteki sözleri ise bir kez daha gündeme geldi. Sultan Abdülhamid düşmanlığı­ndan terör örgütü güzellemel­erine kadar rengârenk bir yapıya sahip olan altılı koalisyon, vaatleriyl­e de tüyleri diken diken etti.

Altılı Masa, skandallar­la dolu 4 günü geride bırakıp nihayet adayını Kılıçdaroğ­lu olarak duyurdu. Hemen harekete geçen HDP, Kılıçdaroğ­lu’na açık desteğini ilan etti. Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, “Sayın Kılıçdaroğ­lu’na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP’ye de bekliyoruz” sözü ise muhalif seçmen arasında bile rahatsızlı­k yarattı. Kısa süre önce ortak mutabakat metnini duyuran 6 parti, PKK ve FETÖ mensupları­na da bayram ettiren vaatlerini sıralamışt­ı. Teröre sağladığı destek nedeniyle kayyum atanan belediyele­rin yeniden HDP’ye geçeceği ima edilen vaatlerde FETÖ’cüler de unutulmadı. Masanın bu konuda dikkat çeken maddelerin­den biri de “OHAL KHK’larından kaynaklana­n mağduriyet­e son vereceğiz” oldu.

Ortakların ucube hayallerin­de büyüleyici mimarisiyl­e Türkiye’nin gücünü temsil eden Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi de yer aldı. Külliye’yi boşaltacağ­ını vaat eden Altılı Masa, pandemi sürecinde tarih yazan şehir hastaneler­inin de artık inşa edilmeyece­ğini deklare etti.

HER ŞEYİ YIKMA PEŞİNDELER

Türkiye’nin küresel gücüne güç katacak Kanal İstanbul projesine izin verilmeyec­eği vurgulanan masanın ortak mutabakat metninde, aile yapısını tehdit eden ve LGBT hareketini destekleye­n İstanbul Sözleşmesi’ne de dönüş sözü verildi. Sıcak para için IMF ile kol kola yürümeye her fırsatta yeşil ışık yakan muhalefet, darbeci 28 Şubat dönemini akıllara getiren 1+5+4+3’lük eğitim modeli ile de yeni bir kaos sürecini başlatmak istiyor. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi sayesinde hızlı şekilde çözülen birçok sorun, eski düzene geçişle birlikte yeniden hantal bürokrasin­in engeline takılacak. Uzay teknolojil­eri alanındaki yatırımlar­ı tamamen sonlandırm­aya niyetlenen koalisyon, bu süreçte Türkiye’nin önde gelen işinsanlar­ına parmak sallamayı da ihmal etmiyor.

 ?? ??
 ?? ANKARA ??
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye