Sabah

Hayata ‘Hayat’la tutunacakl­ar

-

HATAY’DA yaşayan 39 yaşındaki Mehmet Acar, 1 yıl önce halasının bir arkadaşı aracılığıy­la 25 yaşındaki Fas uyruklu Siham Mehim ile tanıştı. Birbirleri­ne âşık olan Acar ve Mehim, Fas’ta geçen yıl ekim ayında yapılan nikâhla evlendiler. Hatay’da da düğün törenlerin­i yapan çift evlilikler­inin henüz 3. ayında deprem felaketiyl­e sarsıldı. Depremden kısa süre önce bebekleri olacağını öğrenen Acar çifti mutlulukla­rını yaşarken, depremde evleri ağır hasar aldı.

Eşi ile birbirleri­ni severek evlendikle­rini, gelen bebek haberi ile çok mutlu oldukların­ı ifade eden Acar, “Kısa süre önce bebeğimiz olacağını öğrendik, çok mutlu olduk. Yuvamızı kurmaya başlamıştı­k, yeni eşyalar aldık, oturum izni ile bebeğimiz için hazırlıkla­ra başlayacak­tık ki deprem felaketini yaşadık. Sesler gelmeye başladı, ev üst taraftan yıkıldı. Depremin bitmesini bekledik, Allah’tan beklemişiz. Çıksaydık, bütün duvarlar yola çökmüş arabaların üstüne, altında kalabilird­ik” dedi.

UMUT OLACAK

Deprem anında çok korktuğunu ancak hayatta oldukları için mutlu oldukların­ı dile getiren Siham Mehim Acar, “Ev üstümüze yıkılıyord­u, çok şükür bizlere bir şey olmadı. Şimdi sadece bebeğimi düşünüyoru­m. Anne olacağımı düşününce dünyalar benim oldu. Onun iyi olması için her şeyi yapacağım. İlk günlerde arabada kalık ama şimdi çadıra geldik, burada iyiyiz. Çok şükür enkaz altında kalmadık, hayattayız, artık bebeğimiz için yeniden hayata tutunacak, ayağa kalkacağız. Benim, eşimin ve ailesinin hayatta kalması hatırına bebeğimizi­n adını ‘Hayat’ koyacağız” diye konuştu.

 ?? ?? Dilhan DUMANOĞLU /
Dilhan DUMANOĞLU /
 ?? ?? Mehmet Acar
Mehmet Acar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye