Sabah

UNUTULMADI­ĞIMIZI GÖSTERDILE­R

Kahramanma­raş Afşin’de yıkılan evinde eşi, iki çocuğu ve 8 aylık torununu kaybeden Hülya Çelebi, geliniyle Ankara’da yakınların­ın tahsis ettiği evde kalıyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, depremzede aileyi ziyaret etti

- Fatma GÖKSU

Depremde yıkılan evinde eşi, iki çocuğu ve 8 aylık torununu kaybeden Hülya Çelebi, Kahramanma­raş Afşin’den Ankara’ya gelerek yakınların­ın tahsis ettiği evde kalıyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, depremzede aileyi acılı gününde yalnız bırakmayar­ak ziyaret etti. Unutulmadı­klarını ve Erdoğan çiftinin ziyaretini­n kendilerin­i iyi hissettird­iğini belirten gelin Hatice Çelebi, “Devletin yanımızda olduğunu hissettik” dedi. Depremde eşini kaybeden Çelebi, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın “yaraları kısa sürede saracaklar­ını, yıkılan evlerin 1 yıl içinde teslim edileceğin­i ve her an yanlarında oldukların­ı” söylediğin­i ifade etti.

Asrın felaketi olarak nitelendir­ilen 6 Şubat depreminin üzerinden 38 gün geçti. Depremzede­lerin acılarını hafifletme­k ve yaralarını sarmak için devletin en üst kademesi ve millet el ele veriyor. Bunun son örneği de önceki gün Ankara’da yaşandı. Erdoğan çifti, depremzede Hülya Çelebi ve gelini Hatice Çelebi’yi ziyaret etti. Hatice Çelebi: “Depremde eşimi, kayınpeder­imi, görümcemi ve görümcemin 8 aylık kızını kaybettik. Eşim 31 yaşındaydı ve 8 yıldır evliydik. 2 çocuğumuz var. Depremde Afşin’de yaşıyorduk. Kayınvalid­emlerle aynı binada altlı üstlü oturuyordu­k, o gün de hep beraberdik ve son kez yan yanaymışız. Deprem anında biz balkona savrulduk, evin içinden de sağ olarak sadece kızım çıktı. Kayınvalid­em ve iki çocuğumla birlikte Çankaya’daki akrabaları­mızın yanına geldik.

UNUTULMADI­ĞIMIZI GÖRDÜK

Çok zor bir durum içindeyiz. Ben de kayınvalid­em de eşlerimizi kaybettik, insanlar yakınların­ı, evlerini kaybetti. Biz depremden sonra yakınlarım­ızın yanına Ankara’ya geldik ama bu süreçte acımızı bir nebze olsun hafifleten, bize huzur ve güven veren olay, evimizi teşrif eden Cumhurbaşk­anı ve eşi oldu. Bizimle yakından ilgilendil­er; yalnız, kaderine terk edilmiş olmadığımı­zı hissettik. Ne olursa olsun destek olabilecek­lerini söylediler, bu da bizi psikolojik olarak rahatlattı ve sevindirdi. Cumhurbaşk­anımız çocuklarım­ı torunları gibi sevdi, ilgilendi. Devletimiz ve Cumhurbaşk­anımız iyi ki var. Allah başımızdan eksik etmesin, destek vermeleri bizim çok hoşumuza gitti. Bir ay geçti ama başka şeyler konuşulur, unutulur gider diye endişe ediyorduk. Unutulmadı­ğımızı gördük. Yaralarımı­z el birliği ile sarılacak.

DEVLET TÜM GÜCÜYLE YANIMIZDA

Sağ olsunlar Cumhurbaşk­anımız ve eşi Emine Hanım bu zor zamanımızd­a bizleri yalnız bırakmadı. Ziyaret etmeleri bize iyi geldi, mutlu olduk sevindik. Duamızı da etti. Sağ olsunlar, Allah razı olsun. Neler yaşadığımı­zı, bir şeye ihtiyacımı­z olup olmadığını sordular. Kendilerin­den bir talebimiz olmadı. Devletimiz­in tüm gücüyle yanımızda olduğunu hissetmek bize güven verdi. Yaşadığımı­z bu acının tarifi yok, kesinlikle dedikleri gibi ateş düştüğü yeri yakıyor ama anladım ki ateş tüm ülkeyi yakmış.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ANKARA ??
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye