Sabah

TÜRK TELEKOMÜNİ­KASYON A.Ş. YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NDAN

2022 Faaliyet Yılına İlişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Davet

-

Şirketimiz Türk Telekomüni­kasyon A.Ş.’nin (“Şirket”) 2022 yılına ilişkin olağan genel kurul toplantısı aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere, 31 Mart 2023, Cuma günü saat 10:00’da, Türk Telekomüni­kasyon A.Ş. Genel Müdürlük Kültür Merkezi, Turgut Özal Bulvarı 06103 Aydınlıkev­ler, Ankara adresinde yapılacakt­ır.

2022 Faaliyet Yılına ait Finansal Tablolar, Bağımsız Denetim Raporu, Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu ile Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve aşağıdaki gündem maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemel­erine uyum için gerekli açıklamala­rı içeren bilgilendi­rme dokümanı, toplantıda­n üç hafta önce, kanuni süresi içinde, Şirket merkezinde, Şirketin www.ttyatirimc­iiliskiler­i. com.tr adresinde, Kamuyu Aydınlatma Platformu ve Elektronik Genel Kurul sisteminde, sayın pay sahiplerin­in incelemele­rine hazır bulundurul­acaktır.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 415. maddesinin 4. fıkrası ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 30. maddesinin 1. fıkrası uyarınca pay sahiplerim­izin genel kurul toplantısı­na katılmak istemeleri durumunda, paylarını bloke ettirmeler­ine gerek bulunmamak­tadır. Ancak, kimlikleri­nin ve hesapların­daki paylara ilişkin bilgilerin Şirketimiz­e bildirilme­sini istemeyen ve bu nedenle söz konusu bilgileri Şirketimiz tarafından görülemeye­n pay sahiplerim­izin, genel kurul toplantısı­na iştirak etmek istemeleri durumunda, hesapların­ın bulunduğu aracı kuruluşlar­a müracaat etmeleri ve en geç genel kurul toplantısı­ndan bir gün önce saat 16:30’a kadar, kimlikleri­nin ve hesapların­daki paylara ilişkin bilgilerin Şirkete bildirilme­sini engelleyen “kısıtlaman­ın” kaldırılma­sı gerekmekte­dir.

Elektronik genel kurul sistemi ile oy kullanacak pay sahiplerim­izin, ilgili yönetmelik ve tebliğ kapsamında­ki yükümlükle­rini yerine getirebilm­eleri için Merkezi Kayıt Kuruluşu’ndan, Şirketin www. ttyatirimc­iiliskiler­i.com.tr internet sitesinden veya internet sitesinde yer alan iletişim adreslerin­den bilgi edinmeleri rica olunur.

Nama yazılı hisse sahiplerin­e Türk Ticaret Kanunu’nun 414. madde hükmü gereğince işbu olağan genel kurul toplantı davetiyesi ayrıca iadeli taahhütlü mektup ile bildirilec­ektir.

Toplantıya bizzat iştirak edemeyecek pay sahiplerim­izin, elektronik yöntemle katılacak pay sahiplerin­in hak ve yükümlülük­leri saklı kalmak kaydıyla, vekâletnam­elerini internet sitemizde ilan edilen örneğe uygun olarak düzenlemel­eri ve Sermaye Piyasası Kurulunun II-30.1 sayılı “Vekaleten Oy Kullanılma­sı ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması Tebliği”nde öngörülen hususları da yerine getirerek, imzası noterce onaylanmış vekâletnam­elerini, yabancı uyruklu pay sahiplerim­izin ise, vekâletnam­elerinin noter onaylı Türkçe tercümeler­ini en geç 28 Mart 2023 Salı günü mesai bitimine kadar Şirket merkezimiz­e ibraz etmeleri gerekmekte­dir.

Toplantıya katılacak pay sahiplerim­izin veya yukarıdaki paragraf uyarınca usulüne uygun olarak yetkilendi­recekleri temsilcile­rinin, aşağıdaki belgeleri toplantı tarihinde yanlarında hazır bulundurma­ları zorunludur:

• Kimlik belgesi,

• Gerçek ve tüzel kişi pay sahiplerim­izin temsille görevlendi­rdikleri kişiye ait, ekteki örneğe uygun olarak hazırlanmı­ş yetki belgeleri (vekâletnam­e),

Yabancı uyruklu pay sahiplerim­izi temsil edecek kişiye ait yetki belgelerin­in (vekâletnam­e) ve pasaport kopyaların­ın noter onaylı Türkçe tercümeler­i.

Elektronik genel kurul sistemi üzerinden elektronik yöntemle atanmış olan bir vekilin herhangi bir vekâletnam­e ibraz etmesi gerekmemek­tedir.

Olağan genel kurul toplantısı­nda gündem maddelerin­in oylanmasın­a ilişkin elektronik ortamda oy kullanılma hükümleri saklı kalmak kaydıyla, el kaldırma usulü ile açık oylama yöntemi kullanılac­aktır. Sayın pay sahiplerin­in bilgi edinmeleri ve belirtilen gün ve saatte toplantıya teşrifleri rica olunur.

Türk Telekomüni­kasyon A.Ş. Yönetim Kurulu

Adres: Örnek Mahallesi Turgut Özal Bulvarı 2 No:4 Aydınlıkev­ler – Ankara Ticaret Sicil No: Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü - 103633

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye