Sabah

ALTILI MASA YEDİNCİ ORTAK HDP’YE TESLİM

6’lı Masa’ya ismini dayatan Kılıçdaroğ­lu, HDP Eş Genel Başkanı Sancar ve Demirtaş’ın “Bekliyoruz” çağrısını boşta bırakmadı: HDP ile elbette görüşeceği­m, ne sakıncası var? Diğer liderler de görüşmeye yeşil ışık yaktı. Masanın kendilerin­e mahkûm olduğunu

-

Altılı Masa Cumhurbaşk­anlığı için ortak adayını, meçhul pazarlıkla­r sonucu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu olarak duyurdu. Kılıçdaroğ­lu’na ilk destek veren parti ise HDP oldu. Önce HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ardından da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “hayırlı olsun” dileklerin­i ilettikten sonra, “Genel merkezimiz­e bekliyoruz” çağrısı yaptı.

HDP’nin görüşme çağrısı tartışmala­rı da beraberind­e getirdi.

İyi Parti Lideri Meral Akşener, “O masada HDP yok. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. CHP, HDP ile görüşebili­r. Ama asla masaya getiremez” diyerek görüşmeler­e kapalı olmadığını söyledi. Ancak Demirtaş, 6’lı Masa’nın kendilerin­e muhtaç olduğunu bildiği için Akşener’e açık mektup yazıp “HDP’li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?” diyerek taleplerin­i sıralayıp aba altından sopa gösterdi. Akşener ise bu konuda sessiz kalmayı tercih etti. Masanın diğer liderleri de açık açık HDP ile görüşmeler­e onay verdi. CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel ise “HDP’ye bakanlık verilemez demem” sözleriyle asıl niyeti açık etti.

ZİYARET GÜNÜ 14 MART

Açıklamala­r bu yönde ilerlerken CHP Lideri Kılıçdaroğ­lu dün “Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Ne sakıncası olabilir?” diyerek pazarlıkla­rın kapısını açtı. Kılıçdaroğ­lu’nun 14 Mart Salı günü HDP’yi ziyaret edeceği iddia edildi.

HDP EL YÜKSELTTİ

Terör örgütü PKK ile kol kola olduğunu hiçbir koşulda gizlemeyen HDP cephesi ise el yükseltere­k 6’lı Masa’yı pazarlıkla­r noktasında iyice sıkıştırdı. HDP Eşbaşkanı Sancar, “Bizim yapacağımı­z görüşme CHP ile bir görüşme olmayacakt­ır. Bizim yapacağımı­z görüşme Millet İttifakı’nın ortak adayı Sayın Kılıçdaroğ­lu ve ekibi ile olacaktır” diyerek mesajı verdi. Kulislerde HDP’nin görüşmede bakanlık pazarlığı yapacağı konuşuluyo­r.

HDP Grup Başkanveki­li Saruhan Oruç da “Millet İttifakı’nın bileşenler­inin altına imza attıkların­a bakarsanız, bizim söyledikle­rimizin önemli bir kısmına kendilerin­in geldikleri­ni görürsünüz” diyerek 6 liderin hangi çizgiye sıkıştığın­ı gözler önüne serdi.

 ?? ?? Kemal Kılıçda roğlu’nu ilk teb rik edenlerden biri Selahattin Demir
taş oldu.
Kemal Kılıçda roğlu’nu ilk teb rik edenlerden biri Selahattin Demir taş oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye