Sabah

Medyada Akşener depremi

- MaKmut

Altılı Masa’nın adayını belir lemesi, siya setin normalleşm­e si açısından olumlu oldu ama muha lif siyasi çevrede ki kavgayı bitirme di. Masanın içi de dışı da alev alev yanıyor. İyi Parti’de nasıl bir iç kavga olduğu nu tahmin etmek zor değil. Bir yanda siyasi öngörüsüz lük, öte yanda üzerine düşen HDP gölgesi, Akşener’e siyaseti zehir edecek gibi. Bu da yetmedi ki Akşener travması medyayı da sarstı.

“Tarafsız CHP”li gaze tecilerin ağırlıkta olduğu Sözcü TV’de Kılıçdaroğ­luAkşener gerginliği deyim yerindeyse depreme yol açtı. Sözcü TV’yi kuran CHP’li gazeteci Yılmaz Özdil, hem kurduğu TV’den hem de gazeteden ayrıldı. Daha doğrusu istifa etmek zorun da kaldı.

Nedeni de Akşener’i açık açık destekleme­siydi. Canlı yayında “Akşener masayı dağıttı” alt yazısı akarken, Özdil, iktidara saldırdığı gibi muhalefete de saldırabil­ece ğini sanarak şöyle diyordu:

“Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecile­rdir.”

Uzun sürmedi, hem tepki gördü hem de kapının önüne konuldu. Bu suçlamanın onlarca katını iktidar çevresi ne yaptığında kimsenin gıkı çıkmamıştı.

Medyaya yansıyan bu kavga, İP’i destekleye­n gaze teciler ile “Kemalci” gaze teciler arasında yaşandı. İşin bir de CHP içinde ve med yasında yaşanan “KemalciEkr­emci” kavgası var ki, bunun nasıl patlayacağ­ını kestirmek hiç kolay değil.

Kılıçdaroğ­lu ‘not’ ediyor

Kılıçadaro­ğlu aday oldu ama CHP içindeki kavga bit medi. Şimdi de parti için de “not” edilenler kavga sı başladı. Bir yanda genel başkanlık hesabı yapanlar, diğer yanda İmamoğlu’nu aday yaptıramay­an ve hayal kırıklığı yaşayan Ekremci medya mensupları var.

Hepsi Kılıçdaroğ­lu aday oldu diye sevinmiş gibi görü nüyor ama hiçbiri sonuçtan memnun değil. Bu ruh hâli seçime nasıl yansır bilemem ama kulislerde daha çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun aday lık sürecine kadar kimlerin neler yaptığını “not” etti ği ve günü geldiğinde hesap sorulacağı konuşuluyo­r.

O listenin başında da

yanına zorla iliştirile­n ve kendi medyasını kuran Ekrem İmamoğlu var. Onu, İmamoğlu hesabı yapan çok sayıda CHP MYK üyesi izliyor. Hepsinin “not” edildiği söyleniyor.

CHP’lilere göre, bütün bunlar not edildiği için Kılıçdaroğ­lu genel başkanlık yarışını bile masanın ortak metninde kayıt altına aldıra rak garantiye aldırmış. Artık Kılıçdaroğ­lu ne zaman ister se o zaman kurultay yapı lacak ve onun istediği isim ancak genel başkan olabi lecek.

Anlayacağı­nız, Kılıçdaroğ­lu seçimleri kazan sa da kaybetse de genel başkanlık hayali kuranların hesabı tutmayacak.

Ajanslar savaşı

Zaten CHP’de

“tek adam” olan Kılıçdaroğ­lu’nun bu güce ulaşması CHP içini öyle etkilemiş ki daha doğru su korkutmuş ki inanılmaz bir genel başkan yanında görünme yarışı başlamış... Bu işte de başı İmamoğlu çekiyor. Artık Akşener’le iş tutmanın utancı mı yoksa başka bir hesap mı bilemem ama bu kez, “Ne gerekirse yaparım” modun da oradan oraya koşuyor. Kesenin ağzını bile açtı ğı söyleniyor. Tabii rakip leri de peşini bırakmıyor. Son dönemde seçim kam panyasını İmamoğlu’nun yapmak istediği daha önce medyaya da yansı dı. Ancak Erdoğan Toprak ve Tuncay Özkan’ın da ajansları varmış. CHP’liler öyle söylüyor. Bu yüzden de Kılıçdaroğ­lu’nun seçim kampanyası­nı hangi ajan sa vereceği ciddi ciddi tar tışma konusu. Bakalım Kılıçdaroğ­lu kimi tercih edecek? Bu tercih, doğal olarak geleceğe yönelik bir işaret olarak da yorumlana cak.

Doğrusu Altılı Masa’nın adayı olarak Kılıçdaroğ­lu kazandı ama arkasında da çok sayıda “kaybedenle­r kulübü” üyesi olabilecek siyasi aktör bıraktı. Geçen seçimde Muharrem İnce için gönüllü çalışmayan­lar gibi bu seçimin gönülsüzle­ri de bir hayli fazla...

 ?? ?? maKmut oYuU#VaEaK Fom tU
maKmut oYuU#VaEaK Fom tU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye