Sabah

‘HEMŞIREYIM’ YALANIYLA APARTMANI DOLANDIRDI

H.K., 5 ay önce apartmana taşındı. ‘Hemşireyim’ dedi, herkesin güvenini kazandı. Sonra apartman sakinlerin­in banka hesapların­ı boşaltıp birden ortadan yok oldu

-

Sakarya Ferizli’deki apartman yaşayan dolandırıc­ılık olayının ilk mağduru Havva Ç. oldu. Sahte hemşire, Havva Ç.’nin evine misafirliğ­e gitti. Çocuğunun oynadığı elindeki telefonu aldı. Telefondak­i tüm banka bilgilerin­i kopyalayar­ak 85 bin TL birikimi dolandırdı.

Sahte hemşeri bakkala da ‘Maaşımı alamıyorum’ diye yalan söyleyip veresiye defterine 5 bin lira borç yaptı. Mağdurlard­an Gülcihan K., “Kendisine güvenmemi sağladı. Çocuğumun eline çizgi film izlemesi için telefonu verdiğimde, telefonu alıp bütün bilgilerim­e ulaşıyor, hesaplarım­a, kredi kartlarıma kadar patlatıyor. 10 yıl bir fabrikada çalışmıştı­m ve tazminat param yatmıştı. Hatta bunu bütün bina biliyordu kutlamasın­ı bile yaptık. Kutlama yaptığımız sırada o da buradaydı. Toplam 80 milyara yaklaşık param gitti. Gerçekten çok mağdurum. Birde kredi kartımı patlatmış oradan da 32 milyar borcum var. Her gün bankadan arıyorlar beni ve bu parayı ödeyecek hiç durumum yok” dedi.

H.K. bir diğer komşusunun da bankadaki varını yoğunu kendi hesabına aktardı. İcralık olan başka bir kadına da sözde yardım elini uzattı, bir çırpıda 14 bin lira değerindek­i altınları çaldı. Bir diğer mağdur Havva Ç. de şunları söyledi: “Eşime, ‘Abi benim askıda param var senin hesabına atmak istiyorum. Senin hesabına atarsam paramı alabiliyor­um yoksa alamam’ dedi. Biz eşime gönderdi sanıyoruz ama aslında göndermemi­ş. ‘İnternet bankacılığ­ına girme abi seninki de askıda kalacak’ dedi. Adamı böyle oyalıyor. On gün girme, beş gün girme ama yok ardı gelmiyor. Meğer parayı almış bizim haberimiz yok. 80 bin liram gitti.”

Dolandırıl­dığını anlayan komşular, soluğu savcılıkta aldı. Polis kayıplara karışan sahte hemşireyi arıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye