Sabah

BİR MADALYADAN FAZLASINI KAZANDIK

“Sportif yönüyle matematiks­el olarak çok başarılı olduk çünkü organizasy­onu 14. sırada tamamladık. Tuğba bir madalyadan fazlasını kazandırdı, onu örnek alacak çok fazla çocuk olacak. 2024 Dünya Yürüyüş Şampiyonas­ı’na da adayız”

- DBHEBT IBMJDJ!TBCBI DPN US

KATILIM AZ, BAŞARI ÇOK OLSUN 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na emin adımlarla gittikleri­ni vurgulayan federasyon başkanı Çintimar, “50-60 atlet değil gerekirse 10 kişiyle gidelim olimpiyata ama kürsüdeki yer

lerimizi alalım” ifadelerin­i kullandı.

$tletizm Federasyon­u Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul’da ev sahipliği yaptıkları Avrupa Salon Atletizm Şampiyonas­ı’nda tarihi bir altın madalya kazanmanın mutluluğun­u yaşadıklar­ını ancak bekledikle­ri madalya sayısına ulaşamadık­larını söyledi.

ERSU ŞAŞMA’NIN DERECEYE GİREMEMESİ BİZİ ÜZDÜ

Dünya Şampiyonas­ı ve olimpiyat dahil son 5 yarışta final atlamış Ersu Şaşma’nın dereceye girememesi bizi son derece üzdü. Yarış 5.80’le kazanıldı. Ersu bütün organizasy­onları 5.80 üzeri atlayarak kazandı ama burada 5.65’te takıldı. Yine 4x400 metre bayrak takımımızd­a ilk Şampiyona öncesi büyük bir deprem felaketi yaşandığın­ı hatırlatan Çintimar, milli sporcuları­n aldığı sonuçlarla ilgili şu değerlendi­rmeyi yaptı: Sportif yönüyle matematiks­el olarak

Çağdaş HALICI sporcumuzu­n takozdan çıkışta yapmış olduğu bir hatayla geç kalması, takımın motivasyon olarak geri düşmesine yol açtı. Türkiye rekoru kırdık ama hedefimiz Avrupa’da kürsüye çıkmaktı. 3 adım atlamada Tuğba Danışmaz, bir madalyadan fazlasını kazandırdı, onu örnek alacak çok başarılı olduk çünkü organizasy­onu 14. sırada tamamladık. Ama en az 3 madalya beklediğim­iz için de ‘başarılı olamadık’ diyebiliri­z. Madalya beklediğim­iz iki sporcumuz yarışmada günlerinde değillerdi. Daha başarılı olabilirdi­k. çok fazla çocuk olacak. Tuğba Danışmaz bu başarısını sürdürecek­tir. Son 2 yıldır yükselişte. 2024 ve 2028’de olimpiyatl­arda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Hem çok çalışkan hem de disiplinli. Yaklaşık 3 yıldır çok sıkı antrenman yapıyorlar ve karşılığın­ı aldılar.

 ?? ?? Üç adım atlamada Avrupa Şampiyonu olan Tuğba Danışmaz, bu alanda Türkiye’ye ilk altın madalyayı getirmişti.
Üç adım atlamada Avrupa Şampiyonu olan Tuğba Danışmaz, bu alanda Türkiye’ye ilk altın madalyayı getirmişti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye