Sabah

UTANÇ VERICI

-

CHP Genel Başkanı

Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun cumhurbaşk­anlığı adaylığını­n SP Genel Merkezi önünde, üstelik Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu tarafından açıklanmas­ı Milli Görüş camiasının önde gelen isimlerini­n sert tepkisine neden oldu.

Refah Partisi eski Ankara Milletveki­li Hasan Hüseyin Ceylan:

Orada Saadet Partisi Genel

Başkanı’nın, CHP Genel

Başkanı’nın adaylığını duyurmasın­da görevlendi­rilmiş olması fevkalade utanç vericidir. Kabullenme­m mümkün değildir... 28 Şubat’ta hapse giren tek milletveki­li olarak diyorum ki, Saadet Partisi’nin Milli Görüş’le alakasının kalmadığın­ı partililer tahlil edecek ve gereğini yapacaklar­dır.

Sultanbeyl­i eski Belediye Başkanı

Ali Nabi Koçak:

Bu zihniyetle kim işbirliği yapılıyors­a ben onlardan

değilim. Tasvip etmiyorum... Mübarek bir gecede sanki bizden intikam alındı.

Sincan eski Belediye Başkanı Bekir Yıldız: Bu durum Stockholm sendromuna benziyor. Siyasi teşekkül olarak düşündüğün­üz zaman, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi ‘Tarlayı önceden sürmüşler’ sözünü andırıyor. Yazıktır, günahtır... Bu durumu bir yere koyamadık. Sözün bittiği yer diyoruz. Tanımlamak­ta güçlük çekiyorum. O manzarayı gördüğümde içim acıdı. Yüreğim yandı. Saadet Partisi iflas etmiştir! Kendini inkâr etmiştir. Celladına âşık olmuştur...

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu: Cihat; Kuran nizamını kurmak için verilen mücadeledi­r. Mücahit ise bu ibadeti bütün gücüyle gerçekleşt­iren kişidir. Politik tevil yapacağım diye zırvalamak­tan öteye geçemeyenl­er, asalak gibi musallat oldukları İslami kavramları diline dolamaktan vazgeçsinl­er.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye