Sabah

Tarihi seçimde geri sayım başladı

- MEHMET BARLAS mbarlas@sabah.com.tr

&Erdoğan,

umhurbaşka­nı Anayasa’nın kendisine verdiği yet kiyi kullanarak seçim kararı aldı. Dün kameralar karşısına geçip bu tari hi kararı açıkladı. Açıklaması­nda iki önem li detay dikkat çekiyordu. Birincisi, millet vekili aday adaylarını­n başvuru tutarının AFAD’a bağış olarak yatırılmas­ı ve seçim çalışmalar­ında hiçbir müziğin kullanılma ması. Umarım bu iki önemli karar 7’li koa lisyon masasına bir örnek olur.

Bu iki adımdan da anlaşılaca­ğı gibi 14 Mayıs seçimlerin­de deprem belirleyic­i ola cak. Erdoğan seçimlere kadar depremin yaralarını büyük ölçüde sarmaya kararlı. Geriye kalıcı konutlar kalacak.

Seçmen, Erdoğan’a güveniyor

Medyada takip etmişsiniz­dir. Birçok kamuoyu araştırmas­ında “Depremin yaralarını muhalefet değil Erdoğan sarar” sonucu çıkıyor. Muhalif bir isim olan Metropoll Araştırma Şirketi’nin Başkanı Özer Sencar da Reuters’e yaptı ğı açıklamada Batı’nın ve 6’lı Masa’nın çok da hoşlanmaya­cağı şeyler söylemek zorun da kalıyor:

“Hükümet, muhalefeti­n depremde beklediği kadar zayıflama dı. AK Parti ve MHP’nin oluşturdu ğu ittifak hâlâ 6’lı Masa’nın önünde görünüyor.”

Daha önce söylediğim gibi, seçim den aylar önce yapılan anketler çok sağlıklı olmaz. Bunu defalarca gördük. Ama görü nen köy de kılavuz istemez. Sokağa çıkın ve insanlara şunu sorun: “Türkiye’nin sorunların­ı 7’li masa çözebilir mi?”

Bu soruya gönül rahatlığıy­la “Evet çözebilir” diyen tek insan bulamazsın­ız. Ama “Erdoğan yaptı ve yine yapar” diyecek milyonlarc­a insan bulabilirs­iniz.

Halkın ferasetine inanıyorum

Evet büyük bir felaket yaşadık. Bunun yaralarını sarmak hiç kolay olmayacak. Erdoğan da bunun farkında. Bu yüz den Erdoğan, muhalefeti­n içine girdi ği kaosla, 7’li masadaki siyasi krizlerle, Meral Akşener’in masayı devirmesiy le, HDP’nin masaya dayatılmas­ıyla ilgilen miyor. Onun gündeminde sadece vatan daşın yaralarını sarmak, kalıcı konutları bir an önce teslim etmek ve İstanbul’u bek lenen depreme hazırlamak var. Önünde en büyük engel olarak 4 yıl boyunca İstanbul’la ilgilenmey­en, kentsel dönüşüm le ilgili tek adım atmayan, atılan adımla ra da takoz koyan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu duruyor.

Her şey seçmenin gözünün önün de yaşanıyor. Ben halkın ferasetine inanı yorum. Artık start verildi. 64 gün son mil let son noktayı koyacak. Erdoğan’ın dün söylediği gibi: “Artık işimize bakalım, kaybedecek zamanımız yok.”

facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye